Rusi igraju svoju igru 1Foto: Twitter

U meču protiv Španije Rusija je odigrala najkvalitetniji meč na ovom šampionatu. Mudro su čekali svoju šansu i – dočekali je.

Pametno su zatvorili sve prilaze golu Akinfejeva, znali su da ne smeju da napadnu Špance jer bi bili kažnjeni. Praktično od početka meča, a pogotovo nakon što su postigli izjednačujući gol, videlo se da idu na penale. Drago mi je što su se plasirali u četvrfinale, koje Španci nisu ni zaslužili. „Furiji“ je na ovom šampionatu nedostajalo kreativnosti u igri. Zapravo, još od Južne Afrike Španci su u blagom padu. Čudi me da Jero nije „upario“ Silvu i Injestu. Očekivao sam više od Asensia, ali je on razočarao. Zapravo, i na njegovom primeru se može videti razlika igranja u klubu i za reprezentaciju na Svetskom prvenstvu. Na ovakvom nivou takmičenja od igrača se traži mnogo više.

Hrvati koji su bili dominantni u grupi, pokazali da imaju 22 igrača na raspolaganju, nisu potvrdili klasu u meču sa Danskom, možda ih je u tome poremetio rano primljeni gol. Iako su brzo uspeli da izjednače strah od nove greške je, verovatno, bio prisutan u glavama fudbalera. Danci su jedina reprezentacija na ovom prvenstvu koja je zadržala „svoju“ igru. Istina, njihov selektor, Norvežanin Age (za kog je vezan jedan zanimljiv detalj – kao igrač Mančester sitija odigrao je 49 utakmica, ali nikada i pedesetu jer bi u tom slučaju trebalo da se isplati „bonus“) nije unapredio njihovu igru, zapravo pod vođstvom Olsena Danci su igrali lepši fudbal. Hrvati su tek povremeno napravili „pravu“ akciju, kao onu kada je Modrić pravovremeno „izbacio“ Rebića, koji je takođe, pravovremeno utrčao u prazan prostor. Penal čist, a zbog čega nije bio i crveni karton za mene je enigma. Modrić je očajno šutirao, ali su se Hrvati posle tog šoka ipak oporavili i zahvaljujući, pre svega Subašiću, idu dalje.

Biće interesantan duel Rusa i Hrvata u četvrfinalu. Hrvati jesu kvalitetniji, ali Rusi (i kada su bili SSSR) nisu odgovarali „nama“ sa ovih prostora (Jugoslavija, SCG, Srbija, Hrvatska…).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari