S početkom 32. sezone Premijer lige: Mančester junajted opet najuspešniji po broju pobeda u prvom kolu 1Foto: EPA-EFE/PETER POWELL

U poslednjem meču prvog kola 32. sezone Premijer lige Engleske u fudbalu Mančester junajted je pred svojom publikom savladao Vulverhempton s 1:0.

Radost mu je doneo francuski half Rafael Varan glavom u 76. minutu.

Velikan s Old Traforda je ponovo najuspešniji po broju pobeda na otvaranju ligaške godine od 1992. Ima ih 21.

Čelsi je ostao na 20 s obzirom na to da je u nedelju na Stamford Bridžu remizirao u derbiju s Liverpulom. I u golovima koje je poništio VAR bilo je 1:1.

„Crveni đavoli” iz Mančestera i „plavci” iz Londona su išli rame uz rame ispred ostalih do 2017. Mančesterski tim je onda stekao prednost jer je na svom terenu preslišao Vest Hem s 4:0, a Čelsi je s dva igrača manje poklekao kod kuće protiv Barnlija s 3:2.

S početkom 32. sezone Premijer lige: Mančester junajted opet najuspešniji po broju pobeda u prvom kolu 2
Foto: EPA-EFE/PETER POWELL

Junajted mu je odmakao i za dve pobede (19:17) pošto ga je ubedljivo savladao u međusobnom okršaju 2019. s 4:0 u Teatru snova. Tako mu je vratio milo za drago za poraz u njihovom jedinom ranijem susretu u prvom kolu. Čelsi je 2004. pred svojim navijačima bio bolji s 1:0.

„Plavci” su u prethodne tri godine počinjali pobedama, pa su se opet poravnali s velikim rivalom, iskoristivši njegova dva poraza: s 3:1 protiv Kristal Palasa 2020. i s 2:1 protiv Brajtona prošlog leta, oba puta na Old Trafordu.

Suma sumarum, učinak Junajteda u prvom kolu je 21 pobeda, četiri remija i sedam poraza, a Čelsija 20 pobeda, sedam remija i pet poraza.

Prvi pratioci su im Liverpul i Arsenal, koji su takođe redovni učesnici Premijer lige. Imaju po 18 uspeha. Londonske „tobdžije” su se izjednačile s „redsima” jer su onomad na „Emiratima” savladale Notingem Forest s 2:1.

Za sve to vreme, od 1992, Partizan je u našem fudbalu postigao 28 pobeda u prvom kolu, a Crvena zvezda 17. Crno-beli su jedini poraz pretrpeli 2018. protiv Radnika u Surdulici s 1:0. Crveno-beli su praznih ruku ostali čak šest puta, a poslednji put protiv Javora u Ivanjici s 4:2 pre deset godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari