Sada se Zvezda za sve pita 1Foto: EPA-EFE/WIL OLIVER

Posle uspeha u Londonu, a osvajanje boda na Emiratima to svakako jeste, fudbaleri Crvene zvezde sada o opstanku na evropskoj fudbalskoj pozornici sami odlučuju.

Ne moraju da gledaju u „tuđe dvorište“, da prate rezultate rivala, treba „samo“ da igraju svoju igru i ostvare potrebne rezultate. Istina, to neće biti tako lako kao što se na prvi pogled čini.

Zvezda ima bod prednosti u odnosu na BATE, ali im ide u goste. Keln ima čak dva boda manje, ali bude li Venger ostao dosledan sebi i sa jednim timom igrao Premijer ligu, a sa drugim Ligu Evrope, „probuđeni“ Keln može do sva tri boda, a onda u poslednjem kolu će na stadionu „Rajko Mitić“ pasti odluka. Kurtoazne pohvale koje je izrekao Venger na račun crveno – belih kao i obećanje da će njegov tim „pomoći“ Zvezdi ne treba primiti zdravo za gotovo.

– Osvojiti bod protiv Arsenala je velika stvar za nas. Ali, nas sada očekuje najvažnija utakmica u Belorusiji. Imamo velike šanse da prođemo dalje, ali biće veoma teško. Čak i u slučaju da ostvarimo pozitivan rezultat protiv BATE Borisova, opuštanja nema do poslednjeg minuta meča sa Kelnom – tvrdi Le Talek koji je fantastičnom intervencijom izbacio loptu sa, praktično, gol linije posle šuta Džeka Vilšira u finišu susreta na Emiratima.

Golman Milan Borjan uspeo je da sačuva svoj gol u Londonu i znatno doprineo uspehu kluba. Međutim, on nije zadovoljan.

– U ova dva meča sa Arsenalom nismo imali sreće. Zaslužili smo više od jednog boda. Ali, to je fudbal. Idemo dalje. Utakmica u Belorusiji će, najverovatnije, odlučiti ko će opstati na evropskoj fudbalskoj sceni. Međutim, za nas je od izuzetne važnosti i predstojeći prvenstveni meč u Nišu. Nama su bodovi imperativ, a oni ulaze u meč rasterećeni, biće veoma teško – tvrdi Borjan.

Svestan je toga i Vladan Milojević. Jeste da u ovom trenutku Zvezda ima četiri boda više od Partizana, da je prvenstvo dugo i da je još mnogo bodova u opticaju, ali kao što se i prošle sezone pokazalo svaki kiks može biti koban pa će uprkos „odmaranju“ nekih igrača i u Nišu morati da izvede najjači mogući sastav.

Istina, nije Zvezda Arsenal, ali i crveno-beli imaju na raspolaganju dovoljan broj kvalitetnih fudbalera tako da se, eventualno izostanak tri – četiri „standardna“ prvotimca ne sme odraziti na kvalitet igre.

– Ko god da dobije šansu da igra u Nišu znači da zaslužuje Zvezdin dres. Nisam još odlučio ko će igrati, neki su malo umorni, neki malo povre|eni, ali hteli smo da igramo u Evropi, a to znači da smo se spremali i za ovakve situacije. Naš cilj, u bilo kom sastavu da nastupimo, je pobeda – tvrdi Milojević.

Grupa H

1. Arsenal 4 3 1 0 8:3 10

2. C. Zvezda 4 1 2 1 2:2 5

3. BATE 4 1 1 2 6:10 4

4. Keln 4 1 0 3 6:7 3

5. kolo 23. 11.

BATE – Crvena zvezda

Keln – Arsenal

6. kolo 7. 12.

Crvena zvezda – Keln

Arsenal – BATE 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari