Samo da uzmemo Kup 1Foto: STARSPORT

Fudbaleri Partizana nisu završili prvenstvo onako kako su hteli, jer su poraženi u  takmičarski nebitnom ali, pred finale Kupa (25. maja), psihološki važnom meču sa Mladosti, što im je bila druga izgubljena utakmica u prolećnom delu Superlige.

Crvena zvezda u aprilu i Lučanci pre dva dana, pokazali su crno-belima da, ma koliko bili dominantni u 2021. godini, ipak nisu neranjivi. I da imaju čime da se bave do večitog derbija na „Rajku Mitiću“.

– Ovo nije bila dobra utakmica za nas. Možemo da nađemo mnogo razloga zbog čega je to tako, da kažemo da smo umorni i mislimo na Kup, da je kraj sezone… ali, ono što je ključno je da nismo igrali našu igru. To nije bio naš stil. Nismo našli momenat da damo gol – kritičan je bio Bibras Natho u opservaciji zadnjeg rezultatskog pada u šampionatu 2020/2021.

Trener Aleksandar Stanojević priznao je da su domaći igrači „bili bolji“ i da će biti izvučene određene pouke iz Lučana, mada će preostali večiti derbi biti „potpuno drugačija utakmica“, a u tom pravcu razmišlja i iskusni vezista iz Izraela.

– Ne volimo da gubimo, jer igramo u Partizanu, ali ovo mora da se zaboravi i misli se samo na Kup. Imamo nekoliko povređenih fudbalera, ali se nadam da će oni biti spremni do finala… Svi znamo šta se desilo i sa Asanom, on nam nedostaje, ali sada se ide bez njega. Moramo da damo 101% snage, pa da uz sreću tog dana, uzmemo trofej. Najvažnije da pobedimo u utorak – podvlači za klupski sajt jedan od korisnijih stranaca u timu „parnog valjka“ pre bitke za jedini preostali domaći trofej i veliku kadrovsku rekonstrukciju svlačionice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari