Samo teška muka rađa junake 1Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images)

Partizanov meč sa Gentom propuštaju kapiten i trojica startera iz veznog reda crno-belih, suspendovani trener Stanojević „dirigovaće“ sa tribina

Pre dve nedelje, Partizan je ispustio prvo mesto u svojoj grupi Lige konferencije, a večeras ima 90 minuta da se revanšira Gentu za jedan od svega dva poraza ove sezone, odnosno vrati se u igru za direktan plasman u prolećnu fazu tek pokrenutog evropskog klupskog takmičenja.

– Nakon poraza na našem stadionu pokušaćemo da se pokažemo u što boljem svetlu u gostima. Nadamo se najboljem. Video sam u prvoj utakmici neke detalje koje sam prethodno znao, te sam samo dobio potvrdu. Naš protivnik stalno rotira u napadu, to je jedino potencijalno iznenađenje u najavi…

Situacija je jasna, moramo da napravimo pozitivan rezultat ukoliko želimo da održimo korak sa domaćinom u trci za prvo mesto – nema mesta kalkulacijama u taktičkoj pripremi trenera našeg kluba Aleksandra Stanojevića.

Zbog verbalne rasprave sa glavnim sudijom i crvenog kartona posle 0:1 u Humskoj, trofejni stručnjak crno-belih neće moći pored aut-linije da komanduje svojoj ekipi niti iz neposredne blizine „lovi“ propuste u brzoj, jednostavnoj i ofanzivnoj igri tima promenljive forme.

– Voleo bih da mogu da se prerušim ili na neki direktan način da vodim utakmicu, ali… Biću pomoćni trener Duljaju i Vukašinoviću, odnosno sugerisati im sa tribina. Stvar je veoma ozbiljna. Toliko smo se dogovarali oko toga kako će tim funkcionisati da nismo imali vremena da se bavimo tom komunikacijom. U putu ćemo – rekao je učesnik jedne Lige šampiona sa Partizanom, bez prava vođenja i pripadajućeg treninga na terenu rivala, zbog čega se u Belgiju otišlo tek juče popodne, posle završnog rada u klupskom sportskom centru u Zemunu.

Međutim, tu nije kraj kadrovskim probemima. Zbog povreda, van stroja je startni tandem zadnjih veznih Saša Zdjelar – Aleksandar Šćekić, iz istog razloga ne može da pomogne ni važni krilni igrač i kapiten Lazar Marković, a na spisku otpisanih je još jedna ofanzivna opcija – Filip Holender. 

Veoma smo oslabljeni, dva zadnja vezna nisu u prilici da igraju… Imamo još Lolu od igrača sa defanzivnim karakteristikama. Ostali igrači iz veznog reda su mahom ofanzivnih karakteristika, ali svi fudbaleri su u ritmu. Ima raznih opcija, nameću se alternativna rešenja sa Nathom i Pantićem,

Ipak, da ne otkrivam karte – moraće puno da mozga i vaga Stanojević, dok bi pomenuti Smiljanić, ako dobije šansu morao mnogo da se potrudi da dokaže da već godinama ne služi smao za popunu broja.

Gent je u Beogradu vukao konce tokom dobrog dela utakmice i imao priliku da postigne više od jednog gola, dok je „parni valjak“ dodao gas tek u završnici susreta i za malo došao do izjednačenja, pa i pobede.

– Za vikend su poraženi u prvenstvu, ali su promašili penal, pogodili prečku, imali prilike… Pokušaćemo da iskoristimo njihove mane – najavljuje šef struke lidera srpske Superlige.

 

 

 

Grupa B

4. kolo

Flora – Anortozis 16.30

Gent – Partizan 18.45

1. Gent 9

2. Partizan 6

3. Flora 1

4. Anortozis 1

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari