Samo "večiti" rivali daju igrače za reprezentaciju 1Foto: EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Selektor Srbije imaće na raspolaganju igrače iz Crvene Zvezde i Partizana za naerdni prozor kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u košarci.

Neće mu biti na raspolaganju igrači iz evroligaških ekipa, kao ni tandem iz CSKA Moskve Nikola Milutinov – Dejan Davidovac.

Iz Crvene zvezde će se pozivu odazvati Nemanja Nedović, Luka Mitrović, Ognjen Dobrić i Nikola Topić, a iz Partizana Uroš Trifunović, Balša Koprivica i Danilo Anđušić, navodi Svetislav Pešić u razgovoru za Mozzart Sport.

Kako selektor navodi u ponedeljak će imati pregled bek Partizana Aleksa Avramović, pa će se videti da će biti stavljen na spisak ili ne.

Što se tiče Evrolige, Pešić tu ima jasan stav.

“Sastanci su bili odlični, na njima su bili prisutni predsednici, generalni menadžeri i treneri. Postojalo je obostrano razumevanje i tako uvek treba da bude. Reprezentacija nije samo tim KSS, već svih klubova. Podržavam takve odluke. Mi smo i u prošlosti imali nekoliko sastanaka sa klubovima i njihovim predstavnicima, koji su bili korektni. Nemamo tu problema, ali kada dođe situacija da se nešto konkretno uradi, onda klubovi stave svoje prioritete zbog sistema takmičenja kakav imamo u Evropi. Ili nastane problem jer se neki igrači povrede. Nadamo se da neće biti povreda i sada. Evo, imamo Luku Mitrovića koji je na spisku i ima određeni problem, ali se nadam da nije teže prirode“, kaže za Mozzart Sport iskusni stručnjak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari