Sampdorija široke ruke prema Stankoviću 1EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Novi trener italijanskog kluba može da računa na lepu zaradu do kraja godine.

Šta god da napravi sa Sampdorijom u Seriji A u preostaim mesecima 2022. godine, Dejan Stanković će u 2023. ući bogatiji za 700.000 evra.

Ovo je otkrila Republika, čiji izvori tvrde i da je uprava člana Kalča obećala srpskom stručnjaku premiju od 1.100.000 evra ukoliko im  sačuva status u elitnom rangu takmičenja.

Takav epilog bi značio i automatsko uvećanje primanja za sezonu 2023/2024, s tim da pomenuti list ne navodi u kom procentu bi plata išla na gore.

Stanković će debitovati protiv Bolonje, ove subote (20.45), a posle, za danas najavljenog, potpisivanja ugovora do kraja takmičarske 2022/2023. (s opcijom produžetka za 12 meseci) trebalo bi večeras prvi put da vodi trening ekipe u svom novom klubu.

Osvajaču tri vezane titule i dva Kupa Srbije ovo će biti prvi samostalni angažman u Italiji, gde se proslavio kao igrač. Pre dolaska u Crvenu zvezdu, 2019. godine, radio je kao pomoćnik u Udinezeu.

Sjajnu epizodu na „Rajku Mitiću“ završio je nakon izgubljenog dvomeča sa Makabijem iz Haife, u borbi za grupnu fazu Lige šampiona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari