Sandri Perković peto uzastopno evropsko zlato 1Foto: DAVID AGUILAR/EPA

Hrvatica Sandra Perković (28) osvojila je danas zlatnu medalju na Evropskom atletskom prvenstvu u Berlinu i obezbedila sebi mesto u istoriji atletike jer je jedina uspela da pet puta uzastopno osvoji titulu evropske prvakinje u istoj disciplini, javili su zagrebački mediji.

Najbolja svetska bacačica diska u Berlinu do zlata stigla hicem od 67.62 metara i tako postala prva u istoriji, računajući i mušku i žensku konkurenciju, sa pet uzastopnih titula evropske prvakinje u istoj pojedinačnoj disciplini, navodi agencija Hina.

U prve četiri serije Sandra Perković nikako nije uspevala da pogodi idealni hitac – prvi pokušaj završio je u zaštitnoj mreži, potom je dva puta podbacila ispod 60 metara – 59.09, pa 59.97 metara. I u četvrtoj seriji disk ke ponovo završio u mreži, da bi tek u petom pokušaju bacila 67.62 metara i time obezbedila još jedno zlato. (kraj) vip Nijemica Nadine Mueller, koja je bila vodeća do pete serije, osvojila je srebro sa 63.00 metara, a njena sunarodnjakinja Shanice Craft (62.46 m) bila je brončana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari