Santoš žali zbog poraza Luksemburga 1photo: STARSPORT/ Pedja Milosavljevic)

Selektor fudbalske reprezentacije Portugala ne misli da je Srbija zasluženo slavila u prošlom kolu mondijalskih kvalifikacija.

Uoči utakmice Portugala i Luksemburga (12. oktobar, 20.45), selektor doskorašnjeg prvaka sa Pirineja, Fernando Santoš izneo je svoje viđenje toka i ishoda meča protivnika i Srbije u prethodnom krugu trke za Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine.

– Po onome što sam video u subotu, očekuje nas težak izazov, kao i Srbiju. Srbija je imala nekoliko šansi posle kontranapada, ali svako ko bi gledao samo statistiku stekao bi pogrešan utisak. Lopta je skoro sve vreme bila u nogama Luksemburga, koji je na kraju nezasluženo izgubio – smatra poznati stručnjak sa klupe doskorašnjeg prveka Evrope.

Kristijano Ronaldo i ostali Santoševi izabranici direktan su konkurent naših „orlova“, imaju bod i utakmicu manje od Mitrovića, Tadića, Vlahovića i ostalih, pa im je jako važno šta će napraviti u ovih 90 minuta.

– Za nas su ova utakmica i novembarski mečevi sa Republikom Irskom i Srbijom tri finala, jer želimo direktno na Svetsko prvenstvo. Moramo da budemo skoncentrisani na ono što dobro znamo da radimo. Ako budemo uravnoteženi bićemo blizu pobedi – računa portugalski selektor.

Pre pet meseci, prvi favorit grupe A gubio je 0:1 od Luksemburga, ali je izjednačio pred kraj prvog poluvremena, a onda tom pogotku dodao još dva u nastavku susreta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari