Sari ne misli kao većina; trener Lacija pričao i o slabim tačkama Sergeja Milinkovića Savića 1foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Impresivne statističke brojke imao Sergej Milinković Savić od starta sezone. Uz Kevina de Brujnea najproduktivniji je vezni igrač u Ligama petice, međutim za Mauricija Sarija, trenera Lacija, on je odličan igrač sa određenim nedostacima i prostorom za napredak.

Sergej je u dosadašnjem delu takmičarske godine asistirao sedam puta saigračima, samo Ćiru Imobileo u pet navrata, a postigao je i tri gola.

Italijanska javnost od ponedeljka potencira njegovu partiju u Firenci. Sa dve asistencije učestvovao je u matiranju Fiorentine (0:4).

Ipak, Mauricio Sari, trener Lacija, ne misli da je produktivno to što je Sergej toliko potenciran u javnosti, naprotiv.

„Previše se priča o Sergeju. Dan nakon pobede nad Fiorentinom (4:0) otvorio sam novine i mogao sam da čitam samo o Sergeju i njegovoj vrednosti na fudbalskom tržištu. Istovremeno biciklista (Filipo) Gana je odvezao sjajnu trku u rekordnom vremenu i morao sam da idem na specijalizovane sajtove da bih čitao o tome. Premalo se priča o pravom sportu. Da, on ima izvanredne brojeve, ali i segmente u igri koje mora da unapredi… Recimo da smanji broj izgubljenih lopti. Sjajan vezni fudbale koji pred sobom ima još poprilično prostora za rast i napredak“, kao da je Sari ovakvom izjavom želeo da Sergej ostane prizeman i skroman.

O reprezentativcu Srbije poslednjih dana kruže priče da je Juventus rešen da već u januaru završi posao sa Lacijom i napokon dovede jednog od najboljih kreativaca današnjice, međutim Kaludio Lotito, predsednik „plavih“ tvrdi da nikakav kontak dve strane nije napravljen i da vrednost Sergeja na tržištu raste svakodnevno, a trenutno je na nekih 120 miliona evra.

U pitanju je cifra koju grogirani Juventus ne može sigurno da plati, ne u januaru, već ni u narendih nekoliko prealznih rokova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari