Saša Đorđević napravio veliki uspeh sa Virtusom iz Bolonje 1Foto: STARSPORT (Arhiva)

Košarkaši Virtusa iz Bolonje predvođeni selektorom Srbije Aleksandrom Đorđevićem savladali su francuski Nanter sa 73:58 u drugom četvrtfinalnom meču FIBA Lige šampiona i tako se plasirali na fajnal-for gde će se za pehar boriti sa Bambergom, Antverpenom i Tenerifama.

Za ulazak u borbu za trofej boriće se sa Bambergom, koji je u oba meča bio bolji od AEK-a, dok drugi polufinalni par na fajnal-foru čine Tenerife i Antverpen. Još uvek nije određen grad domaćin F4, a igraće se od 3. do 6. maja. Prethodni osvajači F4 su AEK i Tenerife.

Nanter je prvi meč u Francuskoj dobio osam razlike, tako da je Đorđevićevim izabranicima trebala pobeda od najmanje devet u „PalaDoci“ kako bi otišli na završnicu takmičenja.  Virtus je uz pomoć Marija Čalmersa i Dejana Kravića uspevao da sigurno odigra u prvom poluvremenu i ostvari veoma lepu prednost, pošto su prvi kvartal dobili sa pet razlike, a drugi sa sedam poena razlike i za prvih 20 minuta odradili pola posla.

U trećoj četvrtini vodila se prava rovovska bitka, u kojoj je palo samo 33 poena, a blagu prednost je odnela ekipa Virtusa. U poslednjoj deonici Virtus je samo odrađivao posao i na kraju pobedio rezultatom 73:58, a ukupno 148:141.

Virtus i Đorđevića očekuje narednih nedelja žestoka borba za plasman u plej-of prvenstva Italije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari