Greg Popović: Saša Đorđević je odličan trener strašnog tima 1Foto: EPA/ LUKAS SCHULZE

Šaljiva izjava selektora košarkaša Srbije Aleksandra Đorđevića u kojoj je poručio selekciji SAD da im „bog bude u pomoći“ ako se sastanu sa „orlovima“ pročula se i preko Atlantika.

Međutim, selektor SAD Greg Popović odbio je da polemiše preko medija sa kolegom iz Srbije i poručio da razume zašto on u razgovoru za medije koristi „trash talk“.

– Pustimo Amerikance da igraju svoju košarku, mi našu, pa ako se susretnemo nek im je bog u pomoći – rekao je Đorđević za Dnevnik Radio televizije Srbije.

Na pitanje američkih novinara šta misli o ovoj izjavi Đorđevića, Greg Popović je odgovorio:

– To ćete morati da pitate Sašu šta je time mislio. Stvarno ne obraćam toliko pažnju na tuđe izjave. Radim ovaj posao predugo, a Saša je odličan trener. On je veliki takmičar, bio je i heroj u Evropi kao košarkaš. Bio je fantastičan igrač, a i kao trener ima odličan program koji je godinama unazad davao mnogo uspeha. Mi idemo meč po meč i na kraju i jedni i drugi moramo da dođemo do finala da bismo se uopšte borili za zlato. Videćemo šta će biti ako se sretnemo… Saša je potpuno ok i razumem da prija „trash talk“, ne smeta mi.

Šef struke SAD-a dodao je i da razume da bi sada mediji voleli da on odgovori selektoru Srbije, pa ovaj njemu ponovo, ali da od njega neće dobiti naslove kakve bi želeli.

– Srbija ima strašan tim, oko toga nema dileme. Imaju širok roster i talentovani su, a znamo i da će se potruditi da uspeju da osvoje Svetsko prvenstvo. LJudi će naravno pričati što ja ne želim da komentarišem izjavu Đorđevića, ali neću upasti u vatru. Znamo da je kod nas komplikovana situacija zbog otkaza košarkaša, ali ne odlazimo u Kinu kao autsajderi – zaključio je Popović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari