Savić "doneo" Evropu Crvenoj zvezdi 1Foto: vkcrvenazvezda.com

Ponovni „spoj“ Crvene zvezde i Dejana Savića već je počeo da donosi opipljive rezultate, jer su se vaterpolisti crveno-belih pod trenerskom palicom trofejnog entuzijaste sa selektorske klupe reprezentacije Srbije vratili u međunarodne vode.

Ostaje samo da se vidi da li će nastupajuću sezonu provesti u Ligi šampiona, koju su pre četiri godine osvojili i gde ih čeka Partizan, ili će se u slučaju neuspeha u plej-ofu kvalifikacija za jače takmičenje pridružiti učesnicima slabijeg Kupa Evrope.

Poraz od domaće Oradee (3:6), na startu turnira druge runde borba za LŠ u Rumuniji, nije obeshrabrio mladu ekipu čoveka koji je klubu sa Dorćola doneo jedinu kontinentalnu krunu u istoriji, nego ih je dodatno mobilisao i motivisao, pa je tokom vikenda prvo potopljen Sintez (10:8), a zatim i Vuljagmeni (6:5). I dok je bogati i jaki klub iz ruskog Kazanja na vreme ostavljen bez bodova dotle je protiv Grka vođena velika borba i viđena prava drama, s čak 13 dosuđenih igrača više za Atinjane. Međutim, Zvezda je u poslednjoj četvrtini meča, najviše zahvaljujući orđu Tanaskoviću, uspela da sustigne, a onda i prestigne rivala.

Za veliku šansu da u oktobarskom baražu, protiv jedne od tri drugoplasirane ekipe iz drugih grupa, upliva u klupsku elitu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari