Selektor Bugarske Mladen Krstajić tvrdi: Kostur reprezentacije Srbije formiran pod mojom komandom 1Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Selektor fudbalske reprezentacije Bugarske Mladen Krstajić izjavio je da je on započeo formiranje tima koji vodi sada vodi Dragan Stojković.

Krstajić je obavljao funkciju selektora Srbije od 2017. do 2019. godine, a na toj funkciji zamenio je Slavoljuba Muslina.

U razgovoru sa bugarskim novinarima povodom predstojećih kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine, u kojima će njegova selekcija igrati u grupi sa Srbijom, on je dodao i da je naš nacionalni tim favorit za plasman na šampionat.

„Srećan sam što ću se kroz fudbal vratiti u Srbiju. Grupa je veoma atraktivna. Mađarska je lider, igraju dobar fudbal, ali Srbija je favorit broj jedan. Crna Gora je uvek neugodna, Litvanija može da pomrsi račune. Mi u Bugarskoj formiramo mlad i ambiciozan tim i verujem da će momci dati maksimum. Ali zaista nije realno govoriti o tome više sada, utakmice su tek u martu“, rekao je Krstajić, a zatim dodao:

„Mi gradimo tim koji će igrati narednih 10 godina. I opet kaže, Srbija je favorit broj jedan. Svi ostali će se boriti i niko neće želeti da izgubi od Srbije u grupi, jer ona igra dobar fudbal. Pod mojom komandom je formirano 80 odsto sastava sadašnje Srbije, kada smo počeli podmlađivanje“.

Prva utakmica izmežu Bugarske i Srbije igra se 20. juna 2023. godine u Sofiji, dok je druga zakazana za 19. novembar u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari