Selektor Itudis odredio sastav Grčke za meč sa Srbijom: Janis dolazi na megdan Jokiću i saigračima 1EPA-EFE/Georgia Panagopoulou

Ambiciozno je reprezentacija Grčke pristupila predstojećim obavezama u kvalifikacijama za Mundobasket, kao i na Evropskom prvenstvu od 1. do 18. septembra. Dimitris Itudis, selektor Helena, zvaničnom objavom spiska, samo je potvrdio da će sutra uveče u Beogradskoj areni prisutni imati priliku da gledaju dirktne duele Nikole Jokića i Janisa Adetokunpa. Njih dvojica zajedno imaju četiri MVP nagrade namenjene najkompletnijem i najuticajnijem igraču u regularnom delu NBA lige.

U odnosu na Svetislava Pešića, koji je odlučio da konačnih dvanaest za duel sa Grčkom u kvalifikacijama za Mundobakset, objavi u poslednjem dozvoljenom roku, Itudis je to uradio neposredno pred polazak za Srbiju.

Vrhunski stručnjak koji se trenerski formirao učeći i radeći zajedno sa Pepsijem Božićem, Željkom Obradovićem i Dušanom Ivkovićem potvrdio je da se u Beogradskoj areni neće pojaviti povređeni Jorgos Papajanis i Joanis Papapetru, ali i da će Janis Adetokunpo predvoditi saigrače među kojima neće biti ni Panajotisa Kalaickakisa i Janisa Kozeloglua.

Na spisku su: Kostas Slukas, Kostas Papanikolau, Nik Kalates, Janis, Tanasis, Kostas Adetokunbo, Dimitris Agravanis, Janopulos Larencakis, Tajler Dorsi, Leonidas Kaselakis, Lefteris Bohoridis, Mihalis Lucakis.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari