Selektor Srbije Ljubiša Tumbaković danas bira za mečeve protiv Paragvaja i Litvanije 1Foto: Miroslav Dragojević

Selektor Srbije Ljubiša Tumbaković danas će u podne objaviti spisak igrača na koje računa za prijateljski meč protiv Paragvaja u Kruševcu (10. oktobar) i kvalifikacioni za Evropsko prvenstvo protiv Litvanije u Viljnusu (14. oktobar).

Iako je Tumbaković prošli put rekao da su igrači koji su pozvani za susrete sa Portugalom i Luksemburgom okosnica tima na koji će računati nije isključeno da za ova dva meča pozivi budu upućeni mnogim novim imenima.

Naime, Srbija je praktično porazom od Portugala ostala bez šansi da kroz kvalifikacije ode na EP, te će „vajld kard“ tražiti preko baraža Lige nacija u martu. Stoga ove utakmice Tumbakoviću mogu da posluže kao prilika da isproba neke igrače za koje možda nije siguran kako bi se uklopili u prvi tim.

S druge strane, nije tajna da je FSS napravio neformalni sporazum sa velikim klubovima da štedi njihove igrače, pa bi tako i ove susrete mogli da propuste oni koji su najopterećeniji tokom cele sezone.

Tako su na primer utakmicu protiv Luksemburga zbog navodnih povreda propustili Jović i Tadić, ali su se potom priključili treninzima svojih ekipa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari