Serena Vilijams najavljuje da se povlači iz tenisa 1Foto: Promo

Serena Vilijams, teniska ikona, vlasnica 23 grend slem titule u pojedinačnoj ženskoj konkurenciji i nekadašnja prva teniserka sveta, najavila je da je došao trenutak da okači reket o zid.

Sve ukazuje na to da će Serena svoju uspešnu, bogatu i legendarnu tenisku karijeru završiti tamo gde je sve počelo, tamo gde je osvojila prvi grend slem turnir – US Open, 1999. godine.

Ovu odluku, Serena je saopštila početkom druge nedelje Avgusta, kroz naslovnu stranu jednog od najpoznatijih svetskih modnih časopisa Vog (Vogue), gde uz njenu fotografiju stoji naslov “Serena’s Farewell” odnosno “Serenin oproštaj”. Tim naslovom, Serena je potvrdila da završava svoju blistavu karijeru!

“Dođe trenutak u životu kada moramo da odlučimo da krenemo u nekom drugom pravcu. To vreme je uvek teško kada nešto toliko voliš. Bože moj, koliko uživam u tenisu. Ali sada, odbrojavanje je počelo. Moram da se fokusiram na to da budem mama, na svoje duhovne ciljeve i konačno otkrijem drugačiju, ali samo uzbudljivu Serenu. Uživaću u ovih narednih nekoliko nedelja” – napisala je Vilijamsova u objavi na Instagramu.

Serena Vilijams najavljuje da se povlači iz tenisa 2
Foto: Promo

Na stranici kladionice.tv možete pročitati razne recenzije kladionica, pa samim tim i odaberete onu koja vam najviše odgovara. Osim toga, možete pogledati koja online kladionica nudi najbolje bonuse i promocije. Putem odeljka “Sportske aktivnosti” možete saznati šta autori stranice misle o novim fudbalskim sezonama lige petice, dok ćete u sektoru “Škola klađenja” pronaći dosta raznih i zanimljivih sportskih tema.

Serena Vilijams puni 41 godinu za nešto više od mesec dana (rođena je 26.09.1981). Tokom njene uspešne teniske karijere, Serena je osvojila ukupno 72 trofeja u pojedinačnoj konkurenciji za žene, od toga dvadeset tri na grend slem turnirima i jedna je od retkih teniserki koja je podizala više puta trofeje na sva četiri grend slem turnira u singlu.

Vilijamsova je podizala trofej na Otvorenom prvenstvu u Australiji sedam puta, Rolan Garosu tri puta.

Sedam puta je bila šampionka Vimbldona, i šest puta na US Openu. Njena poslednja grend slem titula bila je na Australijan Openu – 2017. godine, kada je pobedila svoju rođenu sestru Venus Vilijams (6-4, 7-6), dok je nosila ćerku Olimpiju u stomaku – u drugom mesecu.

Uprkos blistavoj karijeri, ostaće veliki neuspeh to što amerikanka nije uspela da nadmaši rekord Margaret Kort, koja trenutno drži titulu najuspešnije teniserke svih vremena sa 24 osvojene grend slem titule.

Kompletan pregled biografije, mečeva, osvojenih titula, statistike i još mnogo toga vezano za Serenu Vilijams možete pronaći ovde.

Naime, Serena Vilijams bila je primorana da se povuče iz tenisa na godinu dana zbog povrede koju je zadobila na prošlogodišnjem Vimbldonu. Međutim, 40-godišnja amerikanka se vratila na teniskoj sceni pre dva meseca, ali njena forma je bila daleko od one prave. Ona je eliminisana već u prvom kolu sa turnira gde je osvojila najviše grend slem titula (Vimbldon – 7 titula), izgubivši od Harmoni Tan iz Francuske sa 1-2 u setovima.

“Kraj Vilijamsove karijere” se osetio pre nekoliko dana, kada je Serena pretrpela ubedljiv, a možda i najbolniji poraz u njenoj karijeri, izgubivši od Britanske tinejdžerke Eme Radukanu po setovima 4-6, 0-6 na turniru u Sinsinatiju. Taj poraz je možda i najbolji pokazatelj da je Serenino vreme prošlo i da je vreme da se okrene drugim ciljevima, koje je već kreirala u svojoj glavi.

Međutim, bez ikakve dileme je da će Serena Vilijams želeti da se oprosti od tenis i publiku na najbolji mogući način, pa će samim tim i pokušati da osvoji titulu na US Openu. Ipak, malo je reći da će se tako nešto desiti, s obzirom da je forma Serene Vilijams daleko od one koju smo navikli da gledamo.

Sve u svemu, tenis uskoro ostaje bez jedne velike teniske legende u ženskoj konkurenciji – Serene Vilijams.

Otvoreno prvenstvo SAD odnosno US Open počinje 29. Avgusta i po svemu sudeći, to će biti poslednji ples Serene Vilijams.

Serena Vilijams želi da izrazi veliku zahvalnost publici i vernim navijačima koji su bili uz nju u svakom trenutku i rekla je:

“Užasna sam u oproštajima, najgorim na svetu. Ali, molim vas, znajte da sam vam zahvalna više nego što mogu da izrazim rečima. Nosili ste me to mnogo pobeda i mnogo trofeja. Nedostajaće mi ta verzija mene, ta devojka koja je igrala tenis. I nedostajaćete mi vi”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari