Serije Troickog i Tipsarevića 1Foto: tviter

Janku Tipsareviću baš prija Bangkok. Osmom pobedom u nizu, osvajač prošlonedeljnog čelindžera na Tajlandu stigao je do polufinala drugog turnira istog ranga na istom mestu, jer je protiv Francuza Maksa Mišona sigurno i ubedljivo opravdao status prvog nosioca – 2:0 (6:2, 6:2).

Tokom 92 minuta igre srpski teniser je čak šest puta oduzeo protivniku servis, dok je ovaj napravio samo dva brejka. Ako ostane na nivou trenutne forme ne bi trebalo da ima problema ni sa devetnaestogodišnjim anonimusom Danielom Altmajerom iz Nemačke, inače 378. igračem na ATP listi. Iako će im ovo biti prvi međusobni duel, nekadašnji član Top 20 izraziti je favorit protiv momka, koji je do Janka stigao preko Japanca Suičija Sekigučija – 2:0 (6:4, 6:1). Kako god, srpski reket će svakako od ponedeljka dodatno napredovati na ATP listi, odnosno posle poslednjeg skoka sa 144. na 118. mesto, napredovati najmanje još šest pozicija u poretku tenisera.

Do polufinala, ali turnira u Sidneju, stigao je i Viktor Troicki. I to bez borbe, jer mu je nemački kolega Filip Kolšrajber predao meč zbog povrede. Naš teniser brani titulu u ovom australijskom gradu, a za finale će se nadmetati sa Žilom Milerom iz Luksemburga, koji je bio bolji od Urugvajca Pabla Kuevasa u dva seta – 2:0 (7:6, 6:4). Njih dvojica su samo jednom do sada odmerili snage i to na istom mestu baš pre dve godine, kada je u polufinalu slavio Troicki.

Đoković rano na Federera

Novak Đoković i zvanično je drugi nosilac na Otvorenom prvenstvu Australije, dok je najbolje rangirani na ATP listi Britanac Endi Marej prvi put u svojoj karijeri prvi nosilac na nekom grend slem turniru. Četvorostruki osvajač Melburna Rodžer Federer je tek 17. nosilac, što znači da bi Švajcarac već u trećem kolu mogao da naleti na Đokovića ili Mareja. Španac Rafael Nadal je tek deveti favorit za titulu, dok je drugi srpski teniser Viktor Troicki postavljen za 29. nosioca. Žreb je zakazan za sutra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari