Bivša reprezentativka Srbije, Svetlana Kitić, ne propušta nijedan meč izabranica Saše Boškovića u Kombank areni, a u utakmici sa Danskom, po sopstvenom priznanju, najbolja rukometašica svih vremena ostala je bez teksta.


– Od prvog meča verovala sam u ovaj tim. Domaći teren nosi određenu prednost, ali kompletna zasluga ide reprezentativkama koje su se borile i potpuno me ostavile bez teksta i u meču protiv Danske, ali i u svim prethodnim utakmicama. Ja sam im rekla da će im Srbija oprostiti sve osim neborbenosti, što su reprezentativke uzele zdravo za gotovo i pokazale to na terenu. Mislim da čak poslednjih 20 godina Srbija nije uspela da pobedi neku skandinavsku ekipu, zbog čega ovaj uspeh dobija na značaju – oduševljena je Svetlana Kitić nastupom Srpkinja na Evropskom šampionatu.

Iako su Norvežanke deklasirale Francusku, sledećeg protivnika Srbije, ova ekipa nije za potcenjivanje.

– Znam da su Francuskinje mnogo bolje igrale u Nišu, forma im je lošija iz meča u meč, dok sa druge strane domaće igračice igraju sve bolje. Sigurna sam da pobeđujemo i nastavljamo takmičenje u polufinalu – izričita je osvajačica zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Los Anđelesu 1984. godine.

Publika je i dalje „problem“ u Kombank areni, slaba posećenost „upada“ u oči, pa Svetlana Kitić moli sve Beograđane da u što većem broju podrže borbene rukometašice.

– Devojke su zaslužile da u Areni bude bar dve do tri hiljade navijača više. Muškarci bez podrške publike ne bi uspeli da se plasiraju u polufinale, pa je sasvim logično i da bi devojkama ista pomoć dobrodošla. Sporno suđenje ne bih da komentarišem, ali smo svi videli da to ne utiče negativno na igračice, već samo pozitivno, jer je Srbija najjača kad joj se neko zameri – zaključila je Svetlana Kitić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari