Simeone pecnuo Gvardiolu: Mi sa manjim vokabularom nismo glupi 1Foto: EPA-EFE/ ALBERTO ESTEVEZ

Uspeo je Atletiko da u Madridu namuči Mančester siti, ali na kraju nije nadoknadio minus iz prvog četvrtfinalnog susreta (1:0). „Jorgandžije“ su u poslednjih 25 minuta revanša pritisle „građane“ stvorile nekoliko odličnih šansi, posebno Kunja i Korea, došlo je bilo i do višeminutnog prekida zbog koškanja, koje se pretovrilo u opšti metež, pa čak i manju tuču na putu ka svlačionici nakon utakmice, ali je u polufinale prošao Siti (0:0).

Čolo Simeone, trener Atletika, posle meča je delovao zadovoljno zbog načina na koji su njegovi puleni pritisli Siti i naterali ga da „pati“.

„Uvek hoćeš da pobediš, kako god samo da pobediš. Pobede se slave, one su najvažnije u fudbalu. Bilo je teško protiv tima koji ne postiže ispod dva gola po utakmici, morali smo da ih zaustavimo u defanzivi. U prvom meču jedva da smo imali šanse, večeras smo stvorili tri, četir, pet… Imaš prioritete u životu, prvo je pobeda, a onda je to da budemo ponosni na ono što radimo. Imamo izvanredne navijače koji guraju tim i vode ga ka onome što je pokazao. Ponosan sam na ono šta je Atletiko uradio, takmičili smo se, imamo svoje načine. Možda su oni dobri ili loši, one koje ne volimo, ali takmičimo se. To su ovi igrači postigli. Dali su sve znajući da je rival bolji. Nismo pobedili, a to je bilo najvažnije“, poručio je Simeone.

Argentinac je demantovao tvrdnje da je na kraju meča ironično aplaudirao ka klupi Sitija.

„Ni u jednom trenutku nisam aplaudirao klupi rivala, već našim navijačima. Činilo mi se poštenim da aplaudiram nečemu što se videlo, da igračima daju ono što su želeli“, tvrdi sjajni stručnjak.

Simeone je potom upitan da prokomentariše da li je osetio da se Gvardiola obraćao s nepoštovanjem prema njemu.

„Ne, nemam razloga da iznosim mišljenje o tome da li neko govori loše ili dobro. Vrlo inteligentni ljudi, sa sjajnim vokabularom, mogu da te prezru uz reči hvate. Ali nismo ni mi sa manjim vokabularom toliko glupi“, poručio je Simeone.

Simeone je rekao da nije video obračun u svlačionici, a potom je upiutan da prokomentariše način na koji je igrao Mančester Siti. Zbog sličnog defanzivnog pristupa upravo je on često bio na meti kritika.

„Smatram da fudbal ima mnogo aspekata, neću da komentarišem kako se rival ponašao. Ima vas, koji gledate kritički i iznosite svoje mišljenje, mi svoje čuvamo. Igrali smo protiv možda najboljeg tima na planeti, samo shvatanje da smo bili u stanju da se takmičimo me ostavlja srećnim, ali se osećam utučeno jer nismo pobeili“, naveo je trener Atletiko Madrida.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari