Sinsinati: Težak start za Lajovića i Krajinovića 1Foto: EPA-EFE/MARISCAL

Srpski tenis ima tri predstavnika na mastersu u Sinsinatiju, jer desetom nosiocu na prestižnom turniru u američkoj državi Ohajo – Novaku Đokoviću društvo prave Filip Krajinović i Dušan Lajović.

Njihovi su dueli prvog kola na programu posle meča petostrukog finaliste takmičenja „teškog“ 1.000 poena i domaćeg tenisera Stiva Džonsona, koji se igra u noći između ponedeljka i utorka po srednjeevropskom računanju vremena.

Pod pretpostavkom da je desetoplasirani na ATP listi uhvatio dobar zalet i 33. igrača sveta izbacio sa takmičenja gde je Novak poslednji od 12 puta „viđen“ avgusta 2015. godine, tj zakazao susret sa njegovom redovnom „mušterijom“ Francuzom Adrijanom Manarinom (izbacio Italijana Marka Čekinata – 2:1), naš as će čekati da mu se pridruže mlađi zemljaci.

Za šta će biti potrebno da Krajinović uđe u turnir mnogo bolje nego na nedavnom „Rodžers kupu“ u Torontu, kada je već prvi izlazak na teren bio koban za tenisera iz Top 40 (juče pao sa 30. na 31. poziciju), odnosno savlada Holanđanina Robina Hasea (55). Forma mu nije baš obećavajuća, s obzirom na česte povrede od početka godine, samo 17 mečeva u poslednjih osam meseci i osam poraza u istima. Što, opet, ne znači da Filip ne može da sve šokira i ode dalje nego što mu stručnjaci predviđaju na turniru elitne kategorije, iako ga u drugom kolu čeka Nemac Aleksander Zverev (4).

Slabije rangirani Lajović (64) do glavnog žreba stigao je kroz kvalifikacije, pošto je u odlučujućem krugu savladao iskusnog Kipranina Markosa Bagdatisa (94) i izborio se za „reketanje“ sa Milošem Raonićem (29).

Kanađanin je veliki favorit, a Dušanova prednost mogla bi da bude činjenica da je nepoznanica rivalu, imajući u vidu to da nikada nisu stajali jedan drugome preko puta mreže. Ista priča je i sa Krajinovićevim i Haseom, s tim što Filip kao bolje plasirani u poretku tenisera ima blagu tzv. papirnatu prednost.

Nadal se „sklonio“ Novaku

Rafael Nadal bio je „ižreban“ za turnir u Sinsinatiju, čiji su ga organizatori postavili za prvog nosioca, ali je prvi reket sveta razočarao svoje navijače u SAD, kada je u šampionskom govoru posle finala „Rodžers kupa“ izjavio da se povlači zbog zdravstvenih problema. Najveću korist od ovoga mogli bi da imaju njegov prvi pratilac na ATP listi Švajcarac Rodžer Federer, ali i Đoković, jer je zamišljeni tok rezultata predvideo Novakov i Nadalov derbi već u četvrtfinalnoj fazi.

„Potera“ za Špancem

Đoković ima trostruki motiv da se bori za pobednički trofej u Sinsinatiju. Em je to jedini nedostajući masters u kolekciji 12. pobednika grend slemova, em juri jubilarnu 70. titulu u karijeri, plus mu je ovo prilika da se primakne vodećem na listi najuspešnijih tenisera u istoriji masters turnira – Nadalu, koji poseduje dva takva pehara više (33) od planetarno najpoznatijeg Beograđanina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari