SK: Skupština zaseda, Bjeković otpada, Nedimović vodi FSS 1Starsportphoto ©

Izborna sednica Skupštine Fudbalskog saveza Srbije, najverovatnije, biće održana u utorak.

U narednim satima očekuje se potvrda informacije da su suprotstavljeni tabori dogovorili kompromis, za spas srpskog fudbala.

Prema istim izvorima, na zasedanju u Staroj Pazovi biće konstituisan nov skupštinski saziv, ali bez izbora predsednika.

Načelan plan, kratkoročno, podrazumeva odustajanje Nenada Bjekovića od kandidature za prvog čoveka Fudbalskog saveza Srbije. Navodno, izbor predsednika, sačekaće prve mesece, najverovatnije januar, naredne godine!

A, u tom slučaju, sasvim izvesno, čelo srpske kuće fudbala preuzeće Branislav Nedimović, čiji izbor je poslednjih dana neplanirano dospeo u drugi plan. Kandidatura Nenada Bjekovića neće biti ni razmatrana.

Ključan stav, i u najavi potencijalnog dogovora, biće onaj sa Andrićevog venca. Otkazivanje skupštinskog zasedanja, u ponedeljak, klasičan je rukopis političkih kadrova.

Delegati pojedinih regionalnih saveza, u prepodnevnim satima, dobili su jasne smernice da ne putuju u Staru Pazovu. Kako se proširila vest o bojkotu, tako je od dolaska u Sportski centar FSS odustala i grupa uzdržanih. Navodno, glasački materijal, na ulazu u SC FSS, zadužila su 23 člana skupštinskog saziva, piše Sport Klub.

Do konačne odluke i kompromisa ostaju, ipak, dve bitne pretpostavke. Prva, pravno formalizovanje događaja od ponedeljka i najava sednice u utorak, potom i mig „bojkot grupi“ da krene ka Staroj Pazovi.

Tek da se zna – na prvu, neodržanu, sednicu u Staroj Pazovi došli su predstavnici Crvene zvezde, Partizana, TSC-a, Voždovca, Javor Matisa, deo emisara sudijske i trenerske organizacije, sindikata fudbalera, delegati FS Beograda i FS Kosova i Metohije.

Slika bi u utorak mogla da se promeni. A, do tada, pita se samo jedna adresa – SNS.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari