Slavili bismo da je istina 1Foto: STARSPORT

Ne bi bilo ni prvi ni poslednji put da Partizan brže bolje proda klinca iz svoje klupske škole fudbala, jer su i uprave pre sadašnje imale običaj da posle samo šest meseci, sezonu ili najviše godinu i po staža u prvom timu naplaćuju talenat svoje „dece“, pa je jučerašnja „vest“ o prepuštanju 17-godišnjeg veziste Filipa Stevanovića neimenovanom investicionom fondu za 21 milion evra zvučala kao logična.

Međutim, iz Humske 1 stiže potpuno oprečna informacija o statusu golobradog Užičanina, sa svega 506 superligaških minuta i tri gola u najjačem rangu domaćeg takmičenja.

– Ne znam odakle ta informacija, ali oštro je demantujem. Apsolutna je neistina da smo bilo kome prodali Filipa, pogotovo za tolike novce. Da je tako kako pišu verujem da bismo svi u klubu slavili – kaže za Danas potpredsednik crno-belih Vladimir Vuletić.

# Dakle, nije prodat ali je na prodaju, iako ima tako kratak seniorski staž?

– Pitanje takvog staža u klubovima koji žive od transfera igrača je relativna stvar. Partizan nema luksuz kao jedan drugi klub da, od tržišno orijentisane kompanije sa sedištem u Sankt Petersburgu, ima garantovanih četiri miliona evra godišnje. Ni privilegiju da mu, kao istom tom klubu, Agrobanka dug od 17 miliona evra smanji na 700.000 evra. Nama 90 odsto budžeta pokrivaju transferi igrača, zbog čega moramo biti zahvalni na svakoj uspešnoj prodaji.

# U istoj vesti se kalkuliše da je Stevanovićev kupac investicioni fond Pinija Zahavija. Opet biste sarađivali s njim i posrednikom Faljijem Ramadanijem, uprkos ranijim suprotnim najavama?

– Nova pravila FIFA zabranjuju trgovinu ekonomskim pravima na fudbalere, što znači da investicioni fondovi ne mogu više da kupuju. Jedino da budu posrednici u tom poslu.

# Ima li uopšte interesovanja za malog Filipa?

– Ima, kao što je bilo i za Nikolu Milenkovića, posle jedne polusezone prodatog Fiorentini, gde je danas jedan od najstandardnijih prvotimaca. Kao što postoji za sadašnjeg štopera Strahinju Pavlovića, njegovog imenjaka Lazara… Petorica od 28 Partizanovih igrača prijavljenih za Ligu Evrope i domaća takmičenja su momci iz naše Omladinske škole.

# Ne bojite se da će jednom presahnuti „fabrika fudbalera“ iz Zemunela?

– Radiće kao što radi više od 20 godina, uvek će biti dečaka za Partizanove mlađe kategorije. I ne samo naše… Čukarički takođe ima dobru Omladinsku školu, vidim da je TSC stvorio ozbiljne infrastrukturne uslove, dobro se radi u Voždovcu, Niš je bio nekada rasadnik talenata… Za mene je Dragan Stojković naš najbolji naš igrač svih vremena – zaključuje Vuletić, a vreme će pokazati ko je bio u pravu u ovoj priči o Stevanoviću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari