Slede dve meč-lopte 1Foto: EPA/ SERGEI ILNITSKY

Odlično – ne i dovoljno dobro za ekipu koja ume i zna da odigra maltene perfektno u napadu. Zvezda je iz Moskve ispraćena sa 102 poena, ali ne može biti nezadovoljna pruženim u prestonici Rusije, naročito defanzivno gotovo tri četvrtine.

Učenici Dejana Radonjića dobili su najtežu lekciju u vidu najubedljivijih 22 poena razlike, ali bez Jovića i Dangubića konačan rezultat pandan je slike u iskrivljenom ogledalu. Trećim vezanim, a drugim uzastopnim porazom u Evroligi, Zvezda je na skoru 12-10 koji je još uvek na graničnom delu Top 8 faze. Naredna dva duela kod kuće protiv Galatasaraja i Bamberga pokazaće koliki je zapravo celokupan evroligaški kapacitet crveno-belih, koji bi na megdan turskom predstavniku mogli da dođu sa prvim ovosezonskim peharom u Kupu Radivoja Koraća.

Nakon dva poraza na poslednja tri evroligaška meča i sa oporavljenim Teodosićem, CSKA je gostovanje Crvene zvezde doživeo kao najbolji mogući momenat za povratak vere u najviše domete i prilike za revanš crveno-belima za poraz koji je naznačio svu ranjivost odbrane zvaničnog šampiona Evrope. Defanzivno, Zvezda je u prvom poluvremenu sve školski uradila, ali sav uloženi trud nije bilo dovoljan za šutersku mašineriju “armejaca”. CSKA je ubacio prvih sedam od osam pokušaja za tri, šutirajući na kraju impresivnih 59 odsto (13/22). Gosti su čak solidno branili rani napad domaćina u kojem naprosto uživaju Teodosić i De Kolo.

– CSKA je igrao veoma dobro i u odbrani i u napadu. Na početku utakmice bili su sjajni u ofanzivnom segmentu; promašili su u prvoj četvrtini samo jednu trojku posle sedam pogođenih u nizu. Nastavili su sa dobrom igrom i kontrolisali utakmicu – potpuno je realan Dejan Radonjić.

Ofanzivno, Zvezda je sasvim korektno odigrala u Moskvi. Maksimalno je eksploatisala visinsku prednost i solidnu okretljivost Ognjena Kuzmića, kao i sve bolju leđnu tehniku Luke Mitrovića. Radonjić je i u Moskvi Bjelicu koristio na četvorci, pokušavajući da upari sa njim Tompsona, što baš i nije funkcionisalo, jer Volters nije plej preteranih organizacijskih sposobnosti (svega dve asistencije). Mitrović je sjajno kreirao sa niskog posta (devet asistencija), odlično čitajući maltene svako skupljanje sa beka, što je u dobranoj meri “kumovalo” osam pogođenih trojki iz 20 pokušaja. Sve to nije bilo dovoljno ni za prići CSKA, koji je u četvrtak uveče imao igrača (Nikita Kurbanov) koji je duel završio perfektno šutirajući za jedan (6/6), dva (3/3) i tri poena (2/2), dok su njih petorica duel završili sa 90 i više odsto uspešnosti u šutu za tri.

Raspored i tabela

Uniks – Real Madrid 77-81

Efes – Milano 90-86

CSKA – Crvena zvezda 102-80

Makabi – Baskonija 85:84

Panatinaikos – Bamberg 81:72

Darušafaka – Fenerbahče sinoć

Olimpijakos – Žalgiris sinoć

Barselona – Galatasaraj sinoć

 

1. Real Madrid 17-5

2. CSKA Moskva 16-6

3. Olimpijakos 15-6

4. Fenerbahče 14-7

5. Panatinaikos 13-9

6. Crvena zvezda 12-10

7. Baskonija 12-10

8. Efes 11-11

9. Darušafaka 10-11

10. Žalgiris 9-12

11. Barselona 8-13

11. Bamberg 8-14

12. Makabi 8-14

13. Uniks 7-15

15. Milan 7-15

16. Galatasaraj 6-15

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari