Dragan StojkovićFoto: STARSPORT

Fudbalere Srbije očekuju poslednji mečevi Lige nacija, a u njima će izabranici Dragana Stojkovića imati težak zadatak.

„Orlovima“ u goste prvo dolazi Švedska 24. septembra, selekcija koju je Srbija minimalnim rezultatom već porazila ove godine u Ligi nacija (strelac je bio Luka Jović),  a zatim će naša rerezentacija tri dana kasnije otputovati na sever Evrope, na megdan Norveškoj, od koje je izgubila u Beogradu u junskom „prozoru“ identičnim rezultatom.

Pre toga će Norvežani igrati u gostima protiv Slovenije i u tom meču bi Srbija mogla da navija za domaću selekciju koja bi bilo kojim pozitivnim rezulattom značajno približila Srbiju prvom mestu.

Nakon četiri kola u grupi 4 Lige nacije B, Norveška je prva na tabeli sa 10 bodova, a iza njih su Srbija sa 7, Švedska sa 3 i Slovenija sa 2 poena.

Poslednjeplasirana selekcija će u narednom ciklusu igrati u C kategoriji Lige nacija, dok će prvoplasirana otići u elitnu A grupu ovog takmičenja.

Uoči meča sa Švedskom selektor Dragan Stojković Piksi je rekao da je plasman u grupi bitan, ali da neće biti nikakva tragedija ako ne budemo prvi.

„Idemo korak po korak. Maksimalan fokus je na utakmici sa Švedskom, gde je imperativ pobeda. Učinićemo sve. Da li će biti lako, neće. Švedska je vrlo dobra ekipa, verovatno traže revanš zbog utakmice u Stokholmu. Na nama je da pružimo maksimum. Neće biti lako, a kada ta utakmica prođe razmišljaćemo o narednoj. Srbiji nikad nije bilo lako i nije ništa dobijala na tacni, uvek smo morali da se mučimo i tako će biti i ovaj put. Idemo meč po meč, a u ovom momentu je Švedska prioritet svih prioriteta. Pokazali smo da smo u igri uprkos porazu u Beogradu iako je bio nezaslužen po meni, ali se desio. Nije nikakva tragedija ako ne budemo prvi, taman posla. Mi ćemo učiniti sve da dođemo do nekog cilja i verujem da možemo, zašto da ne? Bitno je da igrači veruju u svoj talenat i na njima je da to pokažu to na terenu“, izjavio je on.

Ipak, poznato je da je strateg „Orlova“ rođeni pobednik i da će od svojih igrača tražiti dve pobede u tri dana.

Sa takvim učinkom „Orlovi“ bi sigirno zauzeli prvo mesto u grupi, a sa svakim drugim scenarijem bi zavisili od ishoda meča Slovenija – Norveška.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari