Slukas se iz Olimpijakosa preselio u Panatinaikos 1foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Doskorašnji košarkaš Olimpijakosa Kostas Slukas karijeru će nastaviti u Panatinaikosu sa kojim je danas potpisao trogodišnji ugovor.

I pored pisanja medija da će se Slukas, nakon što je odlučio da napusti Olimpijakos, preseliti u Partizan ili Fenerbahče, 33-godišnji grčki košarkaš je odlučio da priredi možda i najveće iznenađenje ovog leta.

Tu informaciju su najpre danas preneli grčki mediji, a vrlo brzo nakon toga stigla je i zvanična potvrda iz Panatinaikosa.

Panatinaikos je već izazvao veliku buru ovog leta, pošto je najpre angažovao trenera Ergina Atamana, a potom i igrače Matijasa Lesora i Luku Vildosu, ali je dovođenje legendarnog igrača Olimpijakosa – sasvim drugi nivo.

Sada, 13 godina nakon što je Vasilis Spanulas prešao iz Panatinaikosa u Olimpijakos, Slukas je otišao u drugom pravcu.

Slukas, rođen u Solunu, karijeru je započeo u lokalnim klubovima, pre nego što je 2008. godine prešao u Olimpijakos.

Pomogao je Olimpijakosu da osvoji dve uzastopne titule u Evroligi 2012. i 2013. godine, nakon čega se 2015. preselio u Fenerbahče. On je sa turskim timom takođe osvojio Evroligu 2017. godine, da bi se u leto 2020. vratio u Olimpijakos.

Tokom poslednje tri sezone u Olimpijakosu, osvojio je dve „duple krune“ i dva puta je stizao do fajnal-fora Evrolige.

Slukas je za ukupno deset sezona u Olimpijkosu četiri puta bio šampion Grčke i tri puta je osvajao nacionali kup, dok je sa Fenerbahčeom tri puta bio šampion Turske i pobednik kupa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari