Smailagić: Obradović nas je odmah doveo u red, nameravamo da ponovo pobedimo 1foto Srđan Stevanović/Starsport

Ogroman posao napravili su košarkaši Partizana pobedom u prvom meču plej-ofa. Sa napravljenim brejkom, crno-beli mirno i staloženo dočekuju sutrašnji susret sa Realom, takođe u Madridu (20.45).

Jasno je svima u taboru „kraljevskog kluba“ da će sutra morati da odigraju spuštenog garda svih 40 minuta. U suprotnom, Partizan bi mogao da se vrati u Beograd sa kapitalom težine sigurnog plasmana na Fajnal-for.

Alen Smailagić pokazao je u prvom meču na koji način može da eksploatiše defanzivne nedostatke Edija Tavaresa. Napadao ga je iz popa i sa tri vezane trojke značajno pomogao saigračima da na startu utakmice steknu samopouzdanje u vodu solidne rezultatske prednosti.

Iako rovit, zbog pretrpljenog udarca u koleno u drugoj četvrtini prvog meča, Tavares bi trebalo da sutra bude na terenu.

– Naravno, on ima svoje prednosti, viši je i snažniji, ali ja imam svoje prednosti, pokretniji sam i brži. Bio je dobar duel.Očekuje ponovo dobar meč – prisetio se Smailagić duela sa Tavaresom na večerašnjem treningu.

Potvrdio je 23-godišnji centar Partizana da je ekipa opuštenija posle napravljenog brejka i da bez prevelike presije dočekuje sutrašnji meč.

– Opušteni smo, nasmejani, radimo naporno i spremni smo za novu utakmicu. Znamo da će Real pokušati da reaguje, ali i mi nameravamo da se borimo i ponovo pobedimo.

Srpski novinari, koji se nalaze u Madridu, podsetili su Smailagića na tačnost predviđanja da će barem jedan meč u prestonici Španije Partizan dobiti trojkom u poslednjoj sekundi utakmice.

S obzirom na to da je na željeni način Panter pogodio uz zvuk sirene, Smajli je upitan da prognozira i ishod drugog meča u seriji koja se igra na tri dobijene utakmice.

– Zabranjeno mi je da više dajem proročanstva. Ostaću tajanstven ovoga puta – u šaljivom tonu je poručio popularni Smajli.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari