Šokantne vesti iz Italije: Ibrahimović preuzima Milan 1Foto: Shutterstock/cristiano barni

Čuveni fudbaler, nepunih godinu dana po prestanku igračke karijere, mogao bi da postane trener.

Stefano Pioli nalazi se u neugodnoj poziciji nakon poraza Rosonera u poslednjem kolu Serija A.

Milan je poražen u Bergamu od Atalante (3:2) a neposredno po povratku aktivirana je priča u vezi sa povratkom Zlatana Ibrahimovića u klub.

Prvenstveno je bilo planirano da nekadašnji fudbaler preuzme funkciju jednog od savetnika predsednika kluba, međutim poslednja dešavanja navela su upravljačku strukturu na to da bi možda bolje bilo da Ibrahimović na klupi nasledi Stefana Piolija.

Bez ikakvog trenerskog znanja i iskustva, nekadašnji reprezentativac Švedske mogao bi da zauzme poziciju šefa struke i to umesto stručnjaka sa kojim je imao plodonosnu saradnju u poslednjim godinama odlične igračke karijere.

Ibrahimović se igrački penzionisao upravo u Milanu. Pioli jeste stabilizovao ekipu, doneo titulu, prvu posle jedanaest godina, ali ove sezone ekipa ne pruža partije u skladu sa očekivanjima.

Posle 15. kola nalazi se na trećem mestu sa devet bodova zaostatka u odnosu na Inter koji je lider u Seriji A.

Italijanski mediji pišu da bi naredni duel u Ligi šampiona zakazan za sredu u Njukaslu mogao da bude i poslednji Piolijev na klupi Milana, pogotovo ako njegova ekipe ne trijumfuje.

U tom slučaju Rosoneri ne bi nastavili sa takmičenjem u evrokupovima ove sezone, s obzirom na to da zajedno sa crno-belima dele treće mesto sa po pet bodova u grupi F.

Borusija Dortmund je prva sa 10 bodova, a tri manje ima Pari Sen Žermen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari