Solskjer novi trener Mančester junajteda 1Foto: EPA-EFE/LINDSEY PARNABY

Norvežanin Ole Gunar Solskjer, bivši igrač kluba s Old Traforda, imenovan je za privremenog menadžera Mančester junajterda, nakon što je smenjen Žoze Murinjo.

Iz kluba su potvrdili da će Solskjer biti privremeni menadžer do okončanja procesa imenovanja novog trenera., prenosi Al Jazeera Balkans.

Iako je prvobitno vođstvo kluba posao privremenog menadžera prepustilo 37-godišnjem Majklu Keriku, još jednom bivšem igraču koji je bio jedan od pomoćnika Murinja, ipak je doneta odluka da ekipu do kraja sezone predvodi Solskjer, koji ima više trenerskog iskustva.


„Mančester junajted je u mom srcu i briljantno je što se vraćam u ovoj ulozi. Zaista se radujem radu s veoma talentovanim timom koji imamo, osobljem i svima u klubu“, kazao je Solskjer za službenu internet stranicu Mančester junajteda.

Iz kluba su potvrdili da će Solskjer biti privremeni menadžer tokom procesa imenovanja novog trenera. U radu će mu uz Kerika i Kirana Mekena pomagati i Majk Filan.

Mnoštvo titula u 10 godina karijere

Solskjer je dres „crvenih đavola“ nosio od 1996. do 2007. godine. U tom razdoblju osvojio je šest naslova prvaka Engleske, po dva Superkupa i FA kupa, te po jedan pehar u Ligi šampiona i Interkontinentalnom kupu.

Za Junajted je odigrao 366 utakmica i postigao 126 golova. Za reprezentaciju Norveške nastupio je 67 puta uz 23 pogotka.

Trenerskim poslom 45-godišnji Solskjer je počeo da se bavi 2008. godine u rezervnom timu Mančester junajteda, a tri godine kasnije preuzima norveški Molde.

Potom je usledila kratka epizoda u Kardif Sitiju, a onda povratak u Molde u kojem je bio sve do imenovanja za privremenog menadžera Mančester junajteda.

Gvardiola: Žao mi je Murinja

Solskjer novi trener Mančester junajteda 2
Foto: Beta/AP/Martin Rickett

Trener fudbalera Mančester sitija Pep Gvardiola rekao je da mu je žao zbog otkaza Žozeu Murinju, u rivalskom klubu Mančester junajtedu.

„Kada se to desi, tužan sam zbog trenera. Kada situacija nije dobra, mi smo sami. Blizak sam sa svim trenerima. To se dešava u fudbalu, ali kada rezultati nisu dobri, možete da budete otpušteni“, rekao je Gvardiola za Skaj.

Španski trener dodao je da nije zabrinut za Murinja.

„Naravno da mu nisam potreban, on je jak. Želim mu sve najbolje i da se uskoro vrati poslu“, naveo je Gvardiola.

Zidan ima jaku ponudu za posao trenera u Mančester junajtedu

Francuz Zinedin Zidan ima „jaku ponudu“ da postane trener Mančester junajeda od naredne sezone, preneli su španski mediji.

Junajted je zainteresovan za trenera Totenhema Maurisija Poketina, a list AS preneo je da je jedan od kandidata i Zidan, koji je prošlog leta otišao iz Real Madrida.

„Bivši trener Real Madrida Zinedin Zidan razmatra jaku ponudu Mančester junajteda da na Old Trafordu zameni Žozea Morinja. Francuski trener još razmatra predlog, a izvori bliski njemu naveli su da je njegov naredni korak da preuzme jedan klub iz Premijer lige. On želi da se vrati poslu od sezone 2019-2020, a ne odmah, kako je tražio čelnik Junajteda Ed Vudvord“, naveo je AS.

Zidan je tokom boravka u Real Madridu predvodio klub do tri uzastopne titule u Ligi šampiona, a osvojio je i šampionsku titulu u Primeri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari