SP: Poraz hrabre Srbije od Francuske 1Foto: EPA-EFE/ HAYOUNG JEON

Rukometaši Srbije doživeli su poraz od Francuske 32:21 u drugom kolu A grupe na Svetskom prvenstvu koje se održava u Nemačkoj i Danskoj.

„Orlovi“ su hrabrom igrom parirali šestostrukom svetskom šampionu u prvom poluvremenu, ali su u drugom poluvremenu „Galski petlovi“ drugom postavom na terenu prosto nadjačali već umorne rukometaše Srbije koji su prvih 30 minuta odigrali u izuzetno visokom ritmu.

Sam početak utakmice doneo je nadu da bismo večeras mogli prisustvovati pravom sportskom čudu, srpski rukometaši su bili u stalnom vođstvu od jednog gola razlike save do 22. minuta utakmice, a onda je jedan promašen zicer Zorana Nikolića sa „crte“, totalno preokrenuo meč.

Pre svega je uneo nervozu u fazi napada srpske reprezentacije, a i u odbrani su „Orlovi“ počeli da popuštaju.

Francuska je serijom 4-0 došla do prednosti 13:9, ali je Ivan Mošić u poslednjem trenutku prvog poluvermena doneo podnošljivi minus svojoj ekipi, te su svetski šampioni otišli na poluvreme sa „plus 3“ – 15:12.

U drugom delu, Francuska je zaigrala znatno bolje i ubrzo je uvećala presnost koju srpska selekcija više nije mogla da sustigne.

I pored poraza, treba čestitati srpskoj selekciji, na pre svega sjajnoj i hrabroj igri u prvom poluvremenu.

U uvodnih 20 minuta videli smo da je budućnost srpskog rukometa blistava, pošto su u napadu glavni protagonisti bili momci koji ove godine debituju na velikim takmičenjima u dresu sa nacionalnim grbom – Lazar Kikić i Ivan Mošić.

Ipak, kada je njih sustigao umor, rezultat se preokrenuo, ali ni druge okolnosti nisu išle „na ruku“ srpskoj selekciji ove večeri u Berlinu.

Samo jedna odbrana srpskih golmana u prvom poluvremenu je bila otežavajuća okolnost za izabranike selektora Nenada Perunića, ali kako su šutirali Timoni Ngensan, Dika Mem i Ludovik Fabregas, nije ni čudo što Vladimir Cupara i Svetislav Verkić nisu imali više intervencija u tom delu utakmice.

Uz to jedan sudar Mihajla Marsenića i Sedrika Sorendoa u 20. minutu značajno je uticao na ritam meča u prvom poluvremenu, srpski pivotmen je bio jedan od najboljih igrača Srbije u tom trenutku uz Bogdana Radivojevića, te Kukića i Mošića, a kada je izašao iz igre zbog rasekotine na licu, Srbija je do kraja poluvremena postigla još samo tri gola, a Francuska je od minimalnog rezultatskog minusa veoma brzo došla do tri gola prednosti.

Sutra je u grupi A dan pauze, a u trećem kolu Srbija igra protiv Brazila. Taj meč počinje u 15:30 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari