SP: SAD bolja od Srbije u pet setova 1Foto: FoNet/Confederation Europeenne de Volleyball CEV

Odbojkaši Srbije doživeli su poraz od SAD sa 3:2 u setovima, u prvom kolu C grupe na Svetskom prvenstvu koje se igra u Bugarskoj i Italiji.

„Orlovi“ su sjajno započeli duel, pošto su u prvom setu apsolutno dominirali sa servis linije, ali i u bloku, pa su prvu deonicu igre lako rešili u svoju korist – 25:15.

U drugom setu protivnik podiže nivo igre, a Srbija igra nešto slabije u polju, pa ekipa Džona Sperua od drugog tehničkog tajm-auta odlazi na četiri poena prednosti, a do kraja seta samo i još dodatno uvećava svoju prednost za konačnih 25:14.

Treći set je poprilično ličio na onaj prvi, Srbija se oko svega pitala, SAD je teško poentirala, pa je tim Nikole Grbića bez većih problema poveo sa 2:1 u setovima.

U četvrtom setu SAD je odigrala kao u drugom, servirala je dobro i povela sa 19:11, ali onda na scenu stupa Petar Krsmanović i na sjajne servise srpskog srednjeg blokera primači servisa SAD nemaju resenja, pa „Orlovi“ stižu na samo dva poena zaostatka (20:18), ali dalje nisu mogli, pa četvrti set gube sa 25:20.

Peti set „otvara“ sjajnim servisima Tejlor Sender, pa protivnik brzo stiže do prednosti od 3:0, ali onda ponovo servisi Petra Krsmanovića vraćaju Srbiju u rezultatski egal, no bolja igra SAD u polju, kao i nezaustavljivi korektor Metju Anderson donose pobedu svojoj ekipi – 3:2 u setovima.

Naredni meč odbojkaška reprezentacija Srbije igra protiv Kameruna, a taj meč je na programu sutra uveče u 20:30.

Svi mečevi C grupe na ovom Svetskom prvenstvu igraju se u Bariju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari