SP: Ubedljiva pobeda Hrvatske i plasman u osminu finala 1Foto: EPA-EFE/ FRANCK ROBICHON

Reprezentacija Hrvatske briljantnom igrom bacila je „na kolena“ reprezentaciju Argentine pobedom od 3:0 i trasirala put u osminu finala, a Argentinu, u zavisnosti od duela Island – Nigerija, poslala kući.

Selektor Hrvatske Zlatko Dalić maestralnom taktikom nadmudrio je kolegu Horhea Sampaolija i potpuno zasluženo zabeležio najveću pobedu u trenerskoj karijeri.

Prvo poluvreme se uglavnom igralo između dva šesnaesterca, sa po jednom izglednom šansom na obe strane. Enco Perez je nakon jedne greške kompletne odbrane protivnika ostao sam ispred gola, doduše iskosa, ali ga je nekako i promašio, dok je u 45. minutu Ante Rebić u jednoj kontri sebično šutirao preko gola Vilija Kabaljera, iako je imao samog Marija Mandžukića na deset metara.

U drugom poluvremenu je sve preokrenula neverovatna greška Vilija Kabaljera, koji je želeo da lobuje Ante Rebića, ali mu je samo nabacio loptu na volej – i Hrvatska je povela.

Taj potez doveo je do potpunog raspada igre Argentine, Sampaoli je nasumično menjao igrače, ubacivao napadače, a iz igre „vadio“ vezne, što je stvaralo višak prostora na sredini terena, a tu šansu je je brutalno iskoristila ekipa Zlatka Dalića, i nakon jedne „bombe“ Luke Modrića u 80. minutu povela sa nedostižnih 2:0, a konačan rezultat postavio je Ivan Rakitić koji se u kontri „tri na jedan“ praktično ušetao u gol Vilija Kabaljera.

Na ovaj način Hrvatska je sa šest bodova prošla u nokaut fazu takmičenja, a Argentini se sa samo jednim bodom iz dva meča smeši ispadanje sa Mundijala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari