SP: Važna pobeda Srbije protiv Francuske 1Foto: EPA-EFE/ VASSIL DONEV

Odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je Francusku sa 3:2 u setovima u infarkt završnici prvog kola novoformirane H grupe u drugoj fazi Svetskog prvenstva u odbojci.

Na taj način „Orlovi“ su došli na korak od plasmana za završni turnir šampionata, u kome će se naći šest najboljih reprezentacija, četiri pobednika novoformiranih grupa i najbolje dve drugoplasirane reprezentacije iz istih.

Sada reprezentacija Srbije ima skor 5-1 i pobeda u sutrašnjoj utakmici drugog kola H grupe protiv Argentine otvara izabranicima Nikole Grbića vrata „fajnal siksa“ koji će se igrati u Torinu.

Odlično je utakmicu otvorila reprezentacije Francuske i dobila prvi set rezultatom 25:22.

Odbojkaši Srbije u prvom setu nisu imali nijedan as ni blok, što je bila otežavajuća okolnost za njih, ali je napad funkcionisao perfektno pa su i zato „Orlovi“ bili u egalu sa renomiranim protivnikom.

Od sredine drugog seta funkcioniše blok, prijem servisa je na znatno višem nivou i prednost Francuske od pet poena se „topi“, Srbija u neizvesnoj završnici seta preokreće rezultat i poravnava rezultat na semaforu 1:1 u setovima.

Treći set su „Orlovi“ odigrali“ na „krilima“ prethodnog seta, „leteli“ su srpski odbojkaši po terenu, blokirali protivničkog korektora koji im je naneo mnogo problema u prvom setu, Stefana Bojea, i relativno lako poveli u setovima, ali se Francuska „trgla“ i četvrti set rešila u svoju korist 25:18.

U petom setu smo videli pravi „rat živaca“, obe selekcije su se smenjivale u blagom vođstvu, a prvu osetniju prednost Francuza u finišu susreta neutralisao je korektor reprezentacije Srbije Aleksandar Atanasijević sa sjajnim as servisom i odlično odigranom kontrom.

„Galski petlovi“ su imali tri meč lopte, dve su sa servis linije poslali u mrežu, a treću im je neutralisao Srećko Lisinac maestralnim smečom, da bi onda na servis došao Uroš Kovačević, koji je na kraju asom doneo pobedu Srbiji.

Najbolji i najefikasniji igrač na utakmici bio je Aleksandar Atanasijević sa 38 poena, a u pobedničkoj ekipi 15 poena je „dodao“ Uroš Kovačević, a 12 Srećko Lisinac.

U poraženoj ekipi bolji od ostalih bio je korektor Stefan Boje sa 35 poena.

U drugom kolu H grupe Srbija igra protiv Argentine sutra od 16 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari