Španjolke kroje naše ambicije 1

Dvadeset i osam godina je dovoljno da se napravi krater koji bi u prirodi mogao da premosti samo zemljotres neviđenih razmera.

  Snaga srpskih košarkašica komparativna je sa prirodnim fenomenima, jer će se naše dame prvi put od Seula 1988. i one stare SFRJ (poslednji put osvojena medalja – srebro) naći na Olimpijskim igrama. Izabranice Marine Maljković u Riju će nastupiti u nacionalnim dresovima sa zvezdicom na reveru kao zvanične šampionke Evrope, na startu Igara Milica Dabović i saigračice susrešće se sa Španjolkama u nedelju (19.15), odličnim poznanicama sa poslednjeg prvenstva Starog kontinenta u Mađarskoj i Rumuniji prošle godine.

Španjolke su na poslednja dva prvenstva Evrope osvojile bronzu i zlato i u Rio su stigle namerene da se domognu prvog odličja na Olimpijskim igrama u istoriji njihove ženske košarke. Nekolicina njih poput kapitenke Palau igrala je sa našim igračicama u klubovima, što je dovoljna ilustracija koliko se dobro poznaju. Srpkinje su kvalitetno obavile pripreme, međutim ubedljiv poraz od Australije u poslednjoj proveri ogolio je manjkavosti koje postoje u igri našeg tima. Forma pojedinih košarkašica nije na zavidnom nivou, pojedine kubure i sa viškom kilograma, dok neke nisu ni imale klupske sezone za pamćenje. Podatak da većina njih u ovom trenutku nema definisan klupski status pokazuje da razloga za brigu ima. Meč sa Španjolkama predstavljaće pravi test mogućnosti, a možda i krajnjeg dometa na Igrama u Riju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari