Španovićeva prva zvezda 1Foto: STARSPORT

Po četvorogodišnjoj tradiciji, Beograd i atletska dvorana na Banjici biće poprište Otvorenog prvenstva Srbije pod krovom, sa trofejnom skakačicom u dalj Ivanom Španović kao najvećom zvezdom današnjeg takmičenja (od 17 sati).

– Ovu sezonu doživljavam na potpuno drugačiji način. Pre svega sam srećna što sam se posle teške povrede vratila tako brzo na stazu. Uživam u takmičenjima i pripremama za Evropsko prvenstvo. Nadam se da ću u Beogradu, uz podršku porodice, prijatelja i ljubitelja atletike, doskočiti do svog najboljeg rezultata ove sezone – rekla je višestruka šampionka Starog kontinenta i sveta uoči generalne probe za EP u Glazgovu (1 – 3. mart).

Od pobednice nedavnog mitinga u Birmingemu puno očekuje i njen trener.

– Biće to poslednja provera pred EP. S obzirom da Ivana obožava da skače pred domaćom publikom iskoristićemo atmosferu da napravi što bolji rezultat kako bi sa velikim samopouzdanjem otišla u Glazgov – najavio je Goran Obradović, čija štićenica trenutno ima treću dvoransku daljinu (6,78) u Evropi.

Od poznatijih domaćih takmičara pojaviće se i srednjeprugašica Amela Terzić, bacač kugle Asmir Kolašinac, skakač udalj Lazar Anić i Ivanina potencijalna naslednica Milica Gardašević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari