Domaćin deci i promoter sportskog života bila je atletičarka Ivana Španović, koja svake godine dolazi da se druži sa decom.

– Dolazim zato što mi je lepo sa decom i vidim da uživaju baveći se sportom. Napreduju iz godine u godinu, a mi smo tu da im pomognemo da nauče osnove sporta i zavole ga, objasnila je Španovićeva. Srpska atletičarka navela je da se priprema za evropsko dvoransko prvenstvo u Britaniji u martu, a potom za Dijamant ligu i sva ostala takmičenja koja je očekuju naredne godine.

– Sezona je duga, ali su ciljevi isti. Za takmičenja se pripremam u Srbiji, jer će podloga u Birmingemu biti kao što je u atletskoj dvorani u Beogradu. Ovde sada imam idealne uslove za pripreme, tako da nema potrebe da idem bilo gde, rekla je Ivana Španović.

Takmičenje se održava u organizaciji školice sporta „Long jump“, koju pohađaju deca iz zrenjaninskih i seoskih vrtića.

– Kod nas su dobrodošla deca uzrasta od tri do 12 godina – poručila je Vesna Španović iz školice „Long jump“. Deca su se takmičila na poligonima spretnosti, a 140 mališana pokazalo je da imaju borbeni duh i da žele da blistaju. Organizatori su vodili računa da svi budu nagrađeni, dok su se najspretniji dodatno takmičili za titulu najboljih i osvojili pehare.