Spartak razočarao protiv Kolerajna na evro premijeri 1Foto: Starsport

Evropska odiseja Spartaka mogla bi da se završi već u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope pošto je kao domaćin u Novom Sadu na stadionu „Karađorđe“, pred samo nekoliko stotina gledalaca, odigrao nerešeno protiv Kolerajna iz Severne Irske – 1:1 (0:1).

Iako je Spartak napadao celo prvo poluvreme, na pauzu je sa golom prednosti otišla ekipa iz Severne Irske, i to posle neverovatne greške golmana srpske ekipe. Malen je izveo aut za Spartak u visini kaznenog prostora, ali kada je lopta stigla do golmana Perića on ju je neobjašnjivo ispustio iz ruke. Napadač gostiju Mekoli iskoristio je ovaj poklon i zatresao mrežu Spartaka, iako Kolerajn praktično nije napravio šansu. Imao je Spartak šansi da u prvih 45 minuta zatrese mrežu Kolerejna, ali Savković u dva navrata i Afun u finišu poluvremena nisu bili dovoljno koncentrisani ispred gola gostiju.

Ista slika viđena je i drugom poluvremenu. Spartak je držao loptu u svom posedu, stvarao šanse, ali i promašivao. Ponovo su Savković i Afun bili glavni akteri solidnih šansi, ali nisu imali ni sreće, a bogami ni znanja da ih iskoriste. Kako je drugo poluvreme odmicalo, tako je i slabio entuzijazam domaćih igrača koji kao da su se unapred pomirili s porazom. Na kraju je Spartak ipak imao više sreće nego pameti pošto mu je sudija u 95. minutu dodelio penal koji je Savković umeo da iskoristi za 1:1.

Nema sumnje da je Spartak pokazao da ima kvalitet u odnosu na Kolerajn. Međutim, trenera Vladimira Gaćinovića očekuje izuzetno težak zadatak da za nedelju dana smisli kako da njegova ekipa u Severnoj Irskoj postigne najmanje jedan, a ne primi ni jedan gol.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari