Foto: Starsport

Iako je Spartak napadao celo prvo poluvreme, na pauzu je sa golom prednosti otišla ekipa iz Severne Irske, i to posle neverovatne greške golmana srpske ekipe. Malen je izveo aut za Spartak u visini kaznenog prostora, ali kada je lopta stigla do golmana Perića on ju je neobjašnjivo ispustio iz ruke. Napadač gostiju Mekoli iskoristio je ovaj poklon i zatresao mrežu Spartaka, iako Kolerajn praktično nije napravio šansu. Imao je Spartak šansi da u prvih 45 minuta zatrese mrežu Kolerejna, ali Savković u dva navrata i Afun u finišu poluvremena nisu bili dovoljno koncentrisani ispred gola gostiju.

Ista slika viđena je i drugom poluvremenu. Spartak je držao loptu u svom posedu, stvarao šanse, ali i promašivao. Ponovo su Savković i Afun bili glavni akteri solidnih šansi, ali nisu imali ni sreće, a bogami ni znanja da ih iskoriste. Kako je drugo poluvreme odmicalo, tako je i slabio entuzijazam domaćih igrača koji kao da su se unapred pomirili s porazom. Na kraju je Spartak ipak imao više sreće nego pameti pošto mu je sudija u 95. minutu dodelio penal koji je Savković umeo da iskoristi za 1:1.

Nema sumnje da je Spartak pokazao da ima kvalitet u odnosu na Kolerajn. Međutim, trenera Vladimira Gaćinovića očekuje izuzetno težak zadatak da za nedelju dana smisli kako da njegova ekipa u Severnoj Irskoj postigne najmanje jedan, a ne primi ni jedan gol.