Spisak Igora Kolakovića za Ligu nacija bez Jovovića i Pekovića 1Foto: EPA/GRZEGORZ MICHALOWSKI POLAND OUT

Muška seniorska reprezentacija Srbije će se okupiti u sredu, 3. maja i odmah odraditi zakazana testiranja u Zavodu za sport i medicinu sporta Republike Srbije u Koštunjaku.

Igor Kolaković, prvi trener seniora Srbije, saopštio je spisak od 30 igrača za Ligu nacija. Na spisku su tehničari: Vuk Todorović (ACH Bled, Slovenija), Aleksa Batak (Partizan), Andrija Vulikić (Spartak) i Andrej Polomac (Takovo),

korektori: Aleksandar Atansijević (SKRA Belhatov, Poljska), Dražen Luburić (Lokomotiva Novosibirsk, Rusija), Božidar Vučićević (Spor Toto, Turska), Nikola Meljanac (Fenerbahče, Turska), Dušan Nikolić (Crvena zvezda),

libera: Milorad Kapur (Partizan), Miloš Krsteski (Ribnica), Uroš Mišković (Vojvodina),

srednji blokeri: Marko Podraščanin (Trentino, Italija), Srećko Lisinac (Trentino, Italija), Petar Krsmanović (Vojvodina), Nemanja Mašulović (ACH Bled, Slovenija), Aleksandar Nedeljković (Fridrihshafen, Nemačka), Vladimir Gajović (Ribnica), Anredj Rudić (Vojvodina), Dušan Petrović (Partizan) i

primači servisa: Uroš Kovačević (Zavjerčje, Poljska), Marko Ivović (Dinamo, Rusija), Miran Kujundžić (Šlepsk Malov, Poljska), Pavle Perić (Fenerbahče, Turska), Milan Katić (Gasprom Jugra Surgut, Rusija), Luka Tadić (Partizan), Veljko Mašulović (Spartak), Vuk Ivanković (Radnički), David Mehić (Vojvodina) i Lazar Bajandić (Vojvodina).

Na spisku, za razliku od prethodnog Svetskog prvenstva neče biti Nikole Jovovića, Nikole Pekovića i Nemanje Petrića, koji se oprostio od dresa sa državnim grbom.

Pored Kolakovića u stručnom štabu seniora su Bojan Janić, Ivica Jevtić i Neven Majstorović, drugi treneri, Danijel Mišić i Zdravko Aničić, kondicioni treneri, Đorđe Pejić i Marko Krtinić statističari, Siniša Mladenović i Borko Stojković, fizioterapeuti.

Na početak priprema će doći 17 igrača: tehničari Todorović, Batak i Vulikić, korektori Atanasijević, Vučićević i Nikolić, libera Kapur i Krsteski, blokeri Krsmanović, Nemanja Mašulović, Gajović i Petrović i primači Kujundžić, Katić, Tadić, Veljko Mašulović i Mehić.

Igrači koji imaju obaveze u klubovima priključiće se reprezentaciji naknadno, na osnovu dogovora sa Igorom Kolakovićem, piše Sport Klub.

Muška seniorska reprezentacija Srbije igraće u V Ligi nacija 2023. u Nagoji, Roterdamu i Anahajmu. Srbija će u Nagoji igrati protiv Slovenije, Kine, Japana i Poljske. U Japanu će igrati i Francuska, Bugarska i Iran.

U Roterdamu, Srbija će igrati protiv SAD, Nemačke, Italije i Holandije. U Holandiji će igrati i Poljska, Iran i Kina. Srbija će u Anahajmu igrati protiv Argentine, Kube, Francuske i Bugarske. U SAD će, pored domaćina igrati i Iran i Nemačka.

Seniori Srbije u ovogodišnjoj Ligi nacija, u takmičenju po grupama, neće igrati protiv Brazila, Irana i Kanade. Odbojkaši će takmičenje po grupama odigrati od 6. juna do 9. jula.

Finalni turnir V Lige nacija 2023. u konkurenciji odbojkaša odigraće se od 19. do 23. jula u Gdanjsku, u Poljskoj. Sistemom takmičenja Lige nacija predviđeno je da se za svaku sedmicu takmičenja formiraju po dve grupe sa po osam selekcija, kao i da takmičenje u okviru jedne sedmice traje šest dana, od utorka do nedelje.

Svaka reprezentacija će odigrati po 12 utakmica tokom tri sedmice, odnosno četiri meča za šest dana tokom jedne sedmice. Na Finalnim turnirima će igrati po osam reprezentacija, a takmičenje počinje od četvrtfinala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari