Sporting, Bajer, Roma i Rojal Union u četvrtfinalu Lige Evropa 1Foto: EPA-EFE/Vince Mignott

Fudbaleri Sportinga iz Lisabona plasirali su se večeras u četvrtfinale Lige Evropa, pošto su u Londonu u revanš utakmici osmine finala posle izvođenja jedanaesteraca pobedili Arsenal sa 5:3, nakon što je posle regularnog dela i produžetaka bilo nerešeno 1:1.

 

To je bilo prvo izvođenje jedanaesteraca u jednoj takmičarskoj utakmici na Emirejtsu, otkako je taj stadion otvoren 2006. godine.

Sporting i Arsenal odigrali su prošle sedmice nerešeno 2:2 u Lisabonu.

Arsenal je večeras na svom stadionu poveo u 19. minutu golom Granita Džake, a izjednačio je Pedro Gonsalveš u 62. minutu golom sa gotovo polovine terena.

Posle toga nije bilo golova i odigrani su produžeci u kojima je Arsenal imao najbolje prilike u 96. minutu, kada je Leandro Trosar pogodio stativu i u 118. minutu kada je Gabrijel glavom zahvatio loptu, a gostujući golman odbranio.

Posle toga Sporting je pogodio svih pet penala, a strelci su bili Džeremaja Sen Žust, Rikardo Ešgajo, Gonsalo Inasio, Artur Gomes i Nuno Santoš, koji je postigao pobednosni gol.

Golove za Arsenal postigli su Martin Odegard, Bukajo Saka i Leandro Trosar, a golman Sportinga Antonio Adan odbranio je penal iz četvrte serije Gabrijelu Martineliju.

Sporting je u 118. minutu ostao sa desetoricom, pošto je Manuel Ugarte dobio drugi žuti karton zbog prekršaja nad Sakom.

Fudbaleri Bajera iz Leverkuzena plasirali su se u četvrtfinale pošto su u Budimpešti pobedili Ferencvaroš sa 2:0.
Nemačka ekipa povela je golom koji je Musa Dijabi postigao u trećem minutu, a zatim je strelac bio i njegov saigrač Žeremi Fimpong, ali je posle upotrebe VAR tehnologije pogodak poništen zbog ofsajda.

Pobedu ekipi Ćabija Alonsa obezbedio je Amin Adli pogotkom u 81. minutu, na asistenciju Dijabija.

Bajer je ukupnim rezultatom 4:0 prošao dalje.

Fudbaleri Rome plasirali su se u četvrtfinale pošto su u Španiji odigrali nerešeno 0:0 protiv Real Sosijedada. U prvoj utakmici prošle sedmice u Rimu domaći tim pobedio je sa 2:0.

Fudbaler Rome Kris Smoling večeras je u prvom minutu nadoknade prvog poluvremena postigao gol, koji je posle upotrebe VAR tehnologije poništen zbog igranja rukom.

Fudbaleri Rojal Union Sen Žiloaza prošli su u četvrtfinale pošto su na svom terenu pobedili Union Berlin sa 3:0. U prvoj utakmici u Nemačkoj bilo je 3:3.

Domaći su večeras poveli golom Tedija Teume u 18. minutu, a zatim je strelac bio Žan Lazar Amani u 63. minutu. On je zatresao mrežu i u 89. minutu, ali je posle upotrebe VAR tehnologije pogodak poništen zbog ofsajda.

Konačan rezultat postavo je Loik Lapusin u četvrtom minutu nadoknade vremena.

Žreb za četvrtfinale i polufinale Lige Evropa obaviće se u petak od 13 časova u Nionu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari