U Francuskoj je u poslednja tri meseca 2006. godine 65 sportsita bilo pozitivno na doping testovima, saopštila je francuska Anti-doping agencija. U oktobru, novembru i decembru prošle godine testirano je ukupno 1.915 sportita, a kod 65 koji su bili pozitivni uglavnom je pronađeno prisustvo kanabisa ili beta-2-agonista, rekao je čelnik Agencije Pjer Bordri.

U Francuskoj je u poslednja tri meseca 2006. godine 65 sportsita bilo pozitivno na doping testovima, saopštila je francuska Anti-doping agencija. U oktobru, novembru i decembru prošle godine testirano je ukupno 1.915 sportita, a kod 65 koji su bili pozitivni uglavnom je pronađeno prisustvo kanabisa ili beta-2-agonista, rekao je čelnik Agencije Pjer Bordri. Beta-2-agonisti često se mogu naći u lekovima koji su namenjeni lečenju astme. Prema rečima Bordrija, najveći broj pozitivnih testova bilo je u ragbiju – 22, a sledi fudbal, sa 18 sportista koji su bili pozitivni na testu. U biciklizmu je bilo devet slučajeva dopinga.
Madrid – Španski fudbalski klub Atletiko iz Bilbaa novčano je kažnjen zbog nereda navijača na utakmici sa Betisom u nedelju, a upozoren je da će stadion biti zatvoren ako se tako nešto ponovi. Španski fudbnalski savez nije otkrio iznos kazne, ali propisi ne dozvoljavaju da kazna bude veća od 6.000 evra. Sudija na utakmici prijavio je da je jedan od njegovih pomoćnika bio pogođen konzervom koja je u 89. minutu meča na njega bačena sa tribina. Takođe, zabeleženo je bacanje baklje na teren. Betis je u toj utakmici u nedelju pobedio sa 2:1. Atletik iz Bilbaa je treći španski klub kome je u poslednje vreme priprećeno zatvaranjem stadiona.
Čikago – Američka atletičarka Vili Vajt, pet puta učesnik olimpijskih igara i dva puta osvajač srebne olimpijske medalje, preminula je u četvrtak u 67. godini. Vili Vajt je jedina Amerikanka koja je pet puta bila član atletikog olimpijskog tima, a učestvovala je na svim olimpijskim igrama održanim između 1956. i 1972. godine. Imala je 16 godina kada je osvojila srebro u skoku u dalj na OI 1956. godine u Melburnu, i bila je prva Amerikanka koja je osvojila medalju u toj disciplini. Drugo olimpijsko srebro osvojila je 1964. godine u Tokiju kao član američkog tima u štafeti četiri puta 100 metara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari