Posle Nenada Puljezevića mađarska rukometna federacija rešila je da svoju reprezentaciju pojača još jednim Srbinom. U pitanju je bivši igrač Partizana i Zvezde, a već tri godine standardni član Foteksa Nikola Eklemović. Mađarski mediji prenose da će Puljezević čuvati gol Mađara na SP u Nemačkoj, dok bi Eklemović dres naših suseda mogao da zaduži na EP 2008.

Posle Nenada Puljezevića mađarska rukometna federacija rešila je da svoju reprezentaciju pojača još jednim Srbinom. U pitanju je bivši igrač Partizana i Zvezde, a već tri godine standardni član Foteksa Nikola Eklemović. Mađarski mediji prenose da će Puljezević čuvati gol Mađara na SP u Nemačkoj, dok bi Eklemović dres naših suseda mogao da zaduži na EP 2008. godine u Norveškoj.
Eklemović je objasnio da zbog nastupa za nacionalni tim SCG u prijateljskom meču protiv Hrvatske uoči SP u Tunisu, januara 2005. godine, prema propisu ne stiče pravo igranja za neku drugu reprezentaciju u toku 2007. godine, zbog čega će morati da pričeka na debi za novu selekciju na narednom velikom takmičenju. Iako postoji mogućnost da se Srbija i Mađarska susretnu u kvalifikacijama za EP 2008. godine, Eklemović je naglasio da ne bi želeo da tada dođe do tog meča, već da obe selekcije izbore pravo nastupa na najvećem planetarnom takmičenju, a onda tamo odmere snage.
Legendarni švedski teniser Bjorn Borg će igrati na teniskom turniru u Liverpulu, tvrdi njegov prezimenjak i direktor turnira Andreas Borg, prenose engleski mediji.
Ukoliko je vest istinita, biće to njegov prvi izlazak na teniski teren u Engleskoj od 1981. godine i famoznog finala Vimbldona koje je izgubio od Džona Mekinroa.
Naime, generalni sponzor turnira „Northern Vision“ dogovorio se s Bjernom Borgom da zaigra u parovima na turniru koji svake godine angažuje barem po jednu tenisku zvezdu.
– To je fantastično ne samo za nas, nego i za ljubitelje tenisa u celom svetu. Borg nije bio u Engleskoj više od decenije i svi jedva čekamo da vidimo kako će se snaći na travi Kalderston parka – izjavio je direktor turnira. Bjorn Borg će 6. juna navršiti 51 godinu života, a tačno šest dana kasnije zaigraće na pomenutom turniru. U karijeri je osvojio 11. gren slem turnira, pet puta zaredom Vimbldon i šest puta Rolan Garos. Od 1987. godine stanovnik je teniske Kuće slavnih, a prošle godine je primio nagradu BBC za životno delo.
Predsednik Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Sep Blater izjavio je da „ima simpatije“ za kandidaturu Mišela Platinija za predsednika Evropske fudbalske federacije (UEFA).
– U srcu sam uvek ostao fudbaler. Zbog toga se ne ustručavam da javno kažem da podržavam kandidaturu Platinija – rekao je Blater za Frans fudbal.
Prvi čovek svetskog fudbala do sada je nekoliko puta posredno stavljao do znanja da nije spreman da podrži aktuenog predsednika UEFA Lenarta Johansona, a sada je prvi put otvoreno stao na stranu njegovog protivkandidata. Govoreći o velikoj razlici u godinama između dvojice kandidata, Blater je napomenuo da bi funkcioneri morali da slede primer fudbalera „koji koliko god želeli da ostanu na terenu, jednom moraju da shvate da je došlo vreme za povlačenje“. Johanson, inače, ima 77, a Platini 51 godinu. Izbori za predsenika UEFA biće održani 26. januara u Diseldorfu, a Blater je francuskim novinarima rekao da uprkos činjenici da je Platini po mnogo čemu u prednosti, ishod nije tako izvestan, jer su kod tajnog glasanja uvek moguća iznenađenja.
Defanzivac Palerma Andrea Barzalji blizu je prelaska u Juventus, prenose italijanski mediji.
Njegov agent Klaudio Orlandini potvrdio je da je postignut načelni dogovor za prelazak u Torino na kraju sezone.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari