Srbija po prvi put u istoriji ima čak šest rvača na svetskoj rang listi 1Foto: BETAPHOTO/Olimpijski komitet Srbije/Marko Spasojevic/DS

Srbija po prvi put u istoriji Svetske rvačke federacije (UWW), ima čak šest rvača na svetskoj rang listi, saopštio je danas nacionalni rvački savez (RSS).

Među prvih pet najboljih rvača sveta u težinskim kategorijama su Zurabi Datunašvili, koji je na prvom mestu, Ali Arsalan je na drugom, na trećem su Mate Nemeš i Sebastijan Nađ, a slede Viktor Nemeš i na petom Stevan Micić.

„Još smo pod utiskom trijumfa srpskog rvanja i istorijskog uspeha naše reprezentacije na Svetskom prvenstvu u rvanju u Beogradu, a dokazi o superiornosti srpskih rvača stižu sa najvišeg nivoa u svetu rvanja. Ovakvo rangiranje na listi UWW je jasan pokazatelj da je srpsko rvanje najbolje rvanje današnjice“, ocenio je predsednik Rvačkog saveza Srbije Željko Trajković.

On je ukazao da su „sistem rada, kvalitet stručnog štaba, taktika i strategija“ RSS usmereni ka postizanju najboljih rezultata i pomeranju granica“.

„Nastavljamo dalje, ka novim pobedama“, poručio je Trajković, čestitajući rvačima koji brane boje Srbije na „trudu i celom timu na neizmernoj energiji i posvećenosti“ rvanju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari