Srbija poražena i u dublu, Đoković ljut: Ne volim da gubim (VIDEO) 1Foto: EPA-EFE/Kai Foesterling

Teniska reprezentacija Srbije izgubila je od Češke sa 3:0 u poslednjem kolu kvalifikacija za četvrtfinale Dejvis kupa, pošto su danas Dušan Lajović i Laslo Đere izgubili svoje duele u singlu, a Đoković i Ćaćić u dublu.

Ipak, obe selekcije su i pre ovog susreta obezbedile učešće u završnici ovog takmičenja, koje je na programu od 21. do 26. novembra u Malagi.

Nakon što je u paru sa Nikolom Ćaćićem izgubio meč od Mahača i Pavlašeka, Novak Đoković je izjavio da nije zadovoljan ishodom tog duela.

– Mislili smo kao tim, kvalifikovali smo se za Malagu, mislili smo da nema potrebe da igram singl. Želelo sam da igram dubl, to je najbolja vežba za Malagu. Ja nikad ne igram dubl. Hteli smo da pobedimo, ne volim da gubim. Svejedno da li dubl ili singl. Moja osećanja nisu sjajna trenutno. Drago mi je da smo se borili do kraja – izjavio je najbolji teniser sveta.

On je dodao da je zadovoljan zbog plasmana Srbije na završni deo ovog takmičenja.

– Generalno, iskustvo je bilo sjajno. Primarni cilj je bio da pomognem timu. Doneo sam poen koji je bio dovoljan za Malagu. Nisam bio ovde godinama, nisam znao kako će me prihvatiti narod u Valensiji. Poznavanje španskog je možda pomoglo. Za gostoprimstvo čista desetka – rekao je Đoković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari