Srbija se pobedom nad Izraelom kvalifikovala na Svetsko prvenstvo u košarci 1Foto: STARSPORT

Košarkaši Srbije zabeležili su protiv Izraela (97:76) ubedljivu pobedu u poslednjem kolu kvalifikacija za odlazak na Svetsko prvenstvo koje se od 31. avgusta do 15. septembra igra u Kini.

„Orlovi“ su odigrali perfektnu utakmicu u najvažnijem trenutku, kada im je pobeda bila preko potrebna i tako pokazali da su neka loša izdanja u kvalifikacijama za njih prošlost, pa će 16. marta delegacija Srbije biti na žrebu za Mundobasket, a na samom prvenstvu srpska reprezentacija jedan od favorita za osvajanje medalje.

Briljirao je Dragana Milosavljević koji je ubacio čak 18 poena u prvom poluvremenu, a Vladimir Lučić 22 ukupno na meču, dok je Miloš Teodosić ravnomerno razigravao sve svoje saigrače.

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević pružio je priliku svim svojim igračima na večerašnjoj utakmici koja je odigrana u prepunoj dvorani „Aleksandar Nikolić“.

Od samog početka meča je bilo jasno da je selekcija Srbija došla po pobedu u poslednjem kolu kvalifikacija, a meč je „otvorila“ serijom 5:0 Dragana Milosavljevića.

Izrael je rezultatski priključak držao pogođenim šutevima spolja, ali je Srbija u finišu prvog poluvremena došla do dvocifrene prednosti koju do kraja susreta nije ispuštala.

Početkom drugog dela bilo je „plus 18“ za „Orlove“ (51:33) i uglavnom je to bila razlika koju je održavala reprezentacija Srbije.

U 32. minutu utakmice je bilo „plus 20“ za Teodosića i drugove (72:52) i tada je postalo sasvim jasno da ćemo ovog leta na Mundobasketu gledati i reprezentaciju Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari