Košarkaši Srbije pobedili Crnu Goru u pripremnom meču 1Foto: Pixabay/DarkoStojanovic

Košarkaši Srbije i Crne Gore odigrali su prijateljski meč u Beogradu, u sklopu priprema za prvi FIBA prozor u glavnoj rundi kvalifikacija za Mundobasket, odnosno za Evropsko prvenstvo. Slavila je Srbija sa 82:73, a meč je bio zatvoren za javnost.

Najefikasniji u sastavu Srbije, bili su Nikola Jokić sa 16, Vasilije Micić sa 13, Nikola Milutinov sa 12, odnosno Boriša Simanić i Ognjen Dobrić sa po devet poena.

*BiH bolja od Belgije, sprema se za Crnu Goru

Kod Crne Gore, raspoloženi za igru u napadu, bili su Marko Simonović i Bojan Dubljević sa po 17, Kendrik Peri sa 13 i Nemanja Radović sa 10 poena.

Obe selekcije sui male uspona i padova tokom meča. Crna Gora je dobila prvu deonicu sa 23:14, ali je već na poluvremenu Srbija vodila sa 41:34.

U trećem kvartalu, izabranici Svetislava Pešića su pobegli na 65:54, Crna Gora je pretila, ali je Srbija ljubomorno čuvala i sačuvala stečenu prednost.

Podsećanja radi, Srbiju u FIBA prozoru koji sledi očekuju dueli sa selekcijama Turske i Grčke, dok će Crna Gora odmeriti snage sa selekcijama Bosne i Hercegovine, odnosno Litvanije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari