Srbija u polufinalu Evropskog prvenstva u vaterpolu 1Foto: Tviter/ Vaterpolo Savez Srbije

Vaterpolisti Srbije obezbedili su ulazak u polufinale Evropskog prvenstva u vaterpolu pošto su u četvrtfinalu ubedljivo savladali selekciju Mađarske 8:5 (4:0, 1:1, 2:2, 1:2).

Srpski „Delfini“ su do pobede došli lakše nego što se očekivalo, a pre svega sjajnom igrom u napadu, te fenomenalnim odbranama golmana Branislava Mitrovića, koji je na kraju sakupio dvocifren broj intervencija.

U prvoj četvrtini precizni su bili Andrija Prlainović, Filip Filipović i dva puta Nikola Jakšić, dok je u drugoj precizan bio Nemanja Vico.

Odbrana je bila na visokom nivou, a protivnik je prvi pogodak postigao tek u poslednjem minutu prvog poluvremena i to preko Kristijana Beda.

U drugom poluvremenu protivnik je zaigrao nešto bolje u bazenu, ali je i dalje Mitrović briljirao na golu srpske reprezentacije pa je pobednik praktično bio poznat posle gola Filipovića za 7:3 pri kraju treće četvrtine.

U poslednjoj deonici Mađarska nije uspela ništa drugo sem da smanji ubedljivu prednost protivnika, pa je meč završen rezultatom 8:5.

Reprezentacija Srbije će u polufinalu igrati sa boljim iz drugog četvrtfinalnog para u kome se sastaju Hrvatska i Crna Gora, a taj duel počinje u 18:30.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari