Srbija u Volfsburgu odigrala nerešeno prijateljski meč protiv Nemačke – 1:1 1Foto: EPA-EFE/FOCKE STRANGMANN

Srbija je rezultatski ostavila pozitivan utisak na sinoć odigranoj prijateljskoj utakmici protiv Nemačke u Volfsburgu – 1:1.

Međutim, taktički su “orlovi” potpuno podbacili u drugom poluvremenu, u kojem su svih 45. minuta bili inferiorni u odnosu na favorizovanog protivnika.

Prvo poluvreme počelo je savršeno za “orlove”. Luka Jović je već u 12. minutu postigao svoj prvi gol za reprezentaciju Srbije. Ljajić je odlično izveo korner, Maksimović je loptu u uigranoj kombinaciji poslao visoko s prve na drugu stativu, a Jović je glavom masjtorski savladao jednog od najboljih golmana sveta Manuela Nojera (1:0). Imali su “panceri” do poluvremena u dva navrata šansu za izjednačenje, ali je Dmitrović oba puta u situacijama jedan na jedan nadmudrio Vernera. Imala je i Srbija do pauze šansu da povede i sa 2:0, ali je Ljajić posle sjajnog prodora Lazovića promašio gol sa samo deset metara.

Selektor Nemačke Joakim Lev tražio je u nastavku od svojih izabranika da igraju totalni presing, na svim delovima terena. Ovakva igra je donela “pancerima” potpunu inicijativu, a “orlovi” su bili primorani da svoje šanse traže iz kontra napada. Savršenu šansu Nemci su stvorili u 58. minutu, ali je Dmitrović i ovaj put pokazao klasu odbranivši odličan šut Rojsa sa razdiljne od svega nekih sedam metara. Zatim je Gundogan u 64. minutu uspeo da zaobiđe Dmitrovića i šutira u prazan gol, ali se Maksimović stvorio maltene niotkuda i izbacio loptu u korner dok je nemački vezista već trčao ka tribinama u nameri da proslavi pogodak. Međutim, pet minuta kasnije Leon Gorecka šutem sa ivice kaznenog prostora kažnjava konfuznu igru Srbije i donosi svojoj ekipi izjednačenje (1:1). Stvorila je Nemačka mnogobrojne šanse do kraja, ali je Srbija remi uspela da iščupa zahvaljujući odbranama Dmitrovića koji je sinoć opravdao ulogu prvog golmana nacionalne selekcije.

Kod “orlova” se u drugom poluvremenu ponovio stari problem pada igre i nedostatka koncentracije u drugom poluvremenu. U pitanju je problem koji Mladena Krstajića kao selektora prati još od meča sa Švajcarskom na Svetskom prvenstvu u Rusiji. Vremena za ispravku neće imati mnogo pošto “orlovi” već u ponedeljak gostuju Portugalu na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Pavkov na debiju dobio crveni karton

Napadač Crvene zvezde Milan Pavkov dobio je crveni karton na debiju za reprezentaciju Srbije. Pavkov je u igru ušao u 70. minutu, a direktan crveni karton dobio je u poslednjim sekundama meča jer je preoštro startovao na nemačkog fudbalera Liroja Sanea, koga je tom prilikom povredio.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari