Srbiji akcenat na Nemačkoj 1FOTO: Starsport

Košarkaši Srbije dobili su rivale u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Kini 2019. „Orlovi“ su tokom žreba bili smešteni u najkvalitetnijem „šeširu“ i biće nosioci Grupe G.

Rivali Teodosiću i saigračima biće Gruzija, Nemačka i drugoplasirani iz jedne od grupa u pretkvalifikacijama. Selektor nacionalnog tima Aleksandar Đorđević kazao je da njegova ekipa mora da „gleda samo u svoj tanjir“ odnosno da se ne bavi rivalima već sobom.

– Kao i obično, kada je u pitanju određivanje grupa za neko takmičenje, uvek ističem istu stvar – pre svega, moramo da gledamo u svoj „tanjir“ i da se bavimo pripremom tima u odnosu na uslove sasvim novog sistema takmičenja u ovim kvalifikacijama. Saznali smo imena rivala u grupi i svakog protivnika respektujemo, a naš cilj je, naravno, da se kvalifikujemo na Svetski kup 2019. Mnogo aspekata će uticati na razvoj situacije i na krajnji rezultat. Novi sistem takmičenja sa kojim niko nema iskustva zahteva i novi pristup za sve nas. Svi moramo da damo sve od sebe i pokažemo maksimalnu profesionalnost i fleksibilnost u odnosu na obaveze koje će ove kvalifikacije iziskivati – rekao je selektor.

Mundobasket se održava od 31. avgusta do 15. septembar 2019. u osam kineskih gradova, a na njemu će učestvovati ukupno 32 tima sa pet kontinenata. U „evropskim“ kvalifikacijama učestvuju takođe 32 reprezentacije, od toga 24 tima sa Eurobasketa, i još osam nacionalnih timova koji dolaze iz pretkvalifikacija koje su avgustu. Timovi su podeljeni u osam grupa iz kojih po tri najbolja idu u drugu fazu. Na kraju – 12 evropskih reprezentacija plasiraće se na Mundobasket.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari