SSS: Srebro za muški tim Srbije 1Foto: Streljački savez Srbije info

Muški seniorski tim puškom u sastavu Milutin Stefanović, Milenko Sebić, Lazar Кovačević, postao vicešampion Evrope, a ženska seniorska ekipa pištoljem, u sastavu Zorana Arunović, Jasmina Milovanović i Brankica Zarić, osvojila je bronzanu medalju, javlja Radio-televizija Srbije.

U drugoj fazi ekipnih takmičenja vazdušnim oružjem učestvuje po osam ekipa na osnovu zbirnih rezultata iz pojedinačnih kvalifikacija. U ovoj rundi svaki strelac gađa po 20 dijabola (60 po timu). Prvoplasirani i drugoplasirani idu u meč za zlato, a trećeplasirani i četvrtoplasirani se bore za bronzu.

Srpski muški tim puškom je u drugoj rundi zauzeo drugo mesto sa 623,4 kruga, a ispred Srbije ostala je samo Rusija, pa je tako meč za zlato bio repriza finala sa EP 2019.godine, održanog takođe u Osijeku. Tada je Srbija nastupila u istom sastavu kao danas, i osvojila srebro.

Format mečeva za medalju je znatno drugačiji od većine streljačkih disciplina. Posle svakog hica sabiraju se rezultati. Tim sa boljim ostvarenjem dobija dva boda, a pobeđuje ekipa koja osvoji 16 bodova.

Selektorka za pištolj Jelena Arunović izjavila da su medalje posvećene nedavno premonuloj Bobani Momčilović Veličković, « koja je godinama bila sa nama i bila deo svih uspeha».

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari