Srećan početak sa tužnim krajem 1Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde otišli su ove nedelje na zimske pripreme na Kipar bez napadača Ričmonda Boaćija.

Fudbaler iz Gane ostao je u Beogradu gde je završio sa crveno-belima sve formalnosti oko isteka ugovora i u sredu je zvanično napustio klub kao slobodan igrač.

Sama činjenica da crveno-beli nisu imali motiv da sa napadačem produže ugovor i probaju da na njegovom transferu zarade narednog leta ili zime najbolje opisuje Boaćijev učinak u prvom timu u poslednjih godinu i po dana.

Napadač je u Zvezdu došao u zimu 2017. godine iz italijanske Latine ne bi li tako spasao karijeru koju je započeo u Juventusu, ali koja je strmoglavo išla nizbrdo u tom momentu.

Ljubimac navijača postao je ekspresno kada je na 16 mečeva prolećnog dela Superlige postigao 12 golova.

Naredne jeseni bio je jedan od ključnih igrača prilikom ulaska ekipe Vladana Milojevića u Ligu Evrope, a na 14 mečeva postigao je čak 15 golova.

Zatim je usledio odlazak u Kinu (Đangsu), ali kroz šest meseci novi povratak u Ljutice Bogdana.

I u drugom delu sezone 2018/19 takođe je ostavio upečatljiv trag sa 13 pogodaka na 15 mečeva.

Međutim, od tog trenutka kreće pad i veći deo prošle sezone presedeo je na klupi, a na ono malo utakmica što je igrao (10) postigao je samo jedan gol.

Trener Dejan Stanković ga je od letos praktično otpisao i šansu mu je davao na „kašičicu“, te se zimski rastanak mogao odavno naslutiti.

– Veoma veliku zahvalnost dugujem Miodragu Božoviću koji me je tražio. Neverovatan trener. Vladan Milojević je bio izvanredan i o njemu imam mnogo priča i pozdravljam ga ovim putem. Svoju priču ovde završio sam uz jednog od najboljih fudbalera u istoriji, ratnika, trenera koji forsira i mlade i iskusne igrače, pokreće ih i motiviše da dostignu nivo na kom treba da budu, pozdravljam i Dekija – napisao je Boaći u oproštajnoj poruci na Instagramu.

Nova destinacija Boaćija još uvek nije poznata, ali se veruje da će pokušati da ostvari još jedan angažman u nekoj od zemalja Azije.

Iako bi sa 27 godina upravo sada trebalo da bude u životnoj formi i neprestano trese mreže, ostaje pitanje da li će ikada moći da povrati nivo forme iz prvog mandata u Zvezdi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari